Påskhelgen 2008

Som vanligt så har det inte varit särskilt mycket påskfirande hemma hos oss. I torsdags hade jag planer på att gå ut och plocka lite ris för att pynta, men jag hade inte riktigt chansen att ta mig till ett trädbevuxet område (det är tyvärr inte alls särskilt grönt här i denna änden av stan). Däremot så provade jag en tradition som många andra har, men som min familj aldrig direkt anammat, nämligen att gömma påskägg. På lördagsmorgonen fick Fredrik springa runt i lägenheten och leta efter ett påskägg som jag fyllt med hans favoritgodis Pez. 🙂
Så, vilka o-påskiga saker har hänt denna påskhelg?
Jo, idag fick jag mig en glad överraskning när det visade sig att ett goldenyngel (ciklid i stora akvariet) tagit sig ut i stora delen av akvariet från bakom bakgrunden, där det bott i flera månader. Cikliderna i akvariet är väldigt rovgiriga djur som gärna äter upp sina barn (hu!), så enda chansen för yngel att överleva är att gömma sig bland klippor och stenar. Alla yngel blir uppätna snabbt i detta akvarium, förutom de som slinker in bakom den bakgrund som sitter i akvariet. Där bakom bor åtminstone tre yngel som jag sett och idag hade alltså ett av ynglena lyckats ta sig över bakgrunden ut i stora akvariet. Än så länge är det inte uppätet, så jag hoppas att de andra fiskarna ser den som en kompis och inte som mat. På bild nummer två kan ni se hur stort ynglet är i jämförelse med polarna. Inte särskilt stort alltså. Men det har ju vuxit rejält under de månader den varit bakom bakgrunden, så jag hoppas att det får vara kvar.
 
Det har snöat hela dagen och det är rysligt kallt ute. Igår höll jag på att frysa näsan av mig och jag fick lite småångest över att jag inte fixat någon åkpåse till vagnen. Jag vill inte köpa någon nu utan vänta till i höst när jag vet lite mer vad för färg och modell jag vill ha. Men en overall + filt var nog lite kallt för Molly igår, så idag tog jag på det stickade set som Molly fick av sin mormor när hon föddes. Det blev ju jättebra. Molly var varm och go i overall+stickat set+kläder+filt. Så det kör vi på i fortsättningen när termometern visar under 5*C (-2*C idag). 

Igår var jag, Fredrik, Molly och lite kompisar och Fredriks syskon på GothCon, ett spelkonvent på Hvitfeldtska gymnasiet. Spelnördar från hela landet träffas i Göteborg och spelar brädspel/rollspel/figurspel/kortspel osv. under påskhelgen varje år. Vi hade siktet inställt på att köpa nya spel till vår spelförening Gecko. Vi får bidrag från Sverok-förbundet varje år för att köpa spelrelaterade saker, så vi tyckte att det var dags att shoppa upp de pengarna inför framtida spelkvällar. 🙂 

Spelauktionen i aulan blev en stor succé. Jag gick dit innan och noterade vilka spel vi skulle bjuda på. Vi kammade hem alla tre spelen vi ville ha för mycket billig peng. Jag älskar auktioner. Det kittlar så gott i magen när det är dags och man blir så glad när man hör ett ”första…andra…SÅLD!” och så kommer en springare fram till en med det inropade objektet. De som höll i auktionen var mycket duktiga och höll bra ordning på folk när det blev för mycket surr i lokalen. Det enda som var lite jobbigt var de 35 000 olika rollspelsböckerna som såldes (minst!) och träsmaken i baken som man fick när man satt och väntade på att de skulle ropa ut brädspelen.
 


Munchkin ropade vi in för 150kr mot ca 220kr i affären och Hacker fick vi för 160kr mot cirka 350kr. Båda spelen var nya och inplastade. Sedan fick vi Pirate’s cove för 210kr mot cirka 400kr. Fynd!!!
Mollan sov i Fs armar under två timmar av auktionen.

Efteråt handlade vi i spelaffärerna som installerats i klassrum på tredje våningen. Vi fick tag i Nuclear War, Railroad Tycoon, Thurn and Taxis och Scoop till bra priser. Härligt!

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: