Min Manduca

Nu har min nya bärsele äntligen kommit. Den är jätteskön att bära i. Det är helt annorlunda mot Mei Taien. Den är lätt att reglera och avlastar bra tack vare en rejäl mag/ryggplatta och vadderade band. Barnet sitter ergonomiskt i grodposition (uppdragna ben) och hänger inte i skrevet som de gör i en Baby Björn (undvik!!) (tänk er att hänga i en fallskärms/bungyjump/klättrarsele).

Molly diggade manducan skarpt. Hon satt på ryggen och kikade ner när jag lagade mat. Ja, på ryggen var den ruskigt skön måste jag säga. Hennes 9-10kg märktes inte så mycket då.

Jag rekommenderar manducan skarpt! (detta är till er som sökt på manduca på google och vill ha tips, ni var ju några stycken som jag berättade om i förra blogginlägget) 🙂 Jag har inte provat Ergo, Beco och Patapum, som är de andra vanligaste ergonomiska bärselarna, men jag har hört med många på sjalbarn som älskar manduca. Kika i denna tråd om du står i valet och kvalet: http://www.sjalbarn.se/data/forum/viewtopic.php?t=86794

Här kommer två bilder:


PS. Jag brukar ha selen något längre ner nu, bältet brukar sitta över höftkammarna. Selen är fortfarande jättebekväm till Molly som numera är 85cm lång och väger 12,5kg.

3 Responses to Min Manduca

 1. […] Min Manduca 638 visningar […]

  Gilla

  • Blomman skriver:

   Hej! Du verkar vara en baddare på det här med manduca. Har själv precis köpt en och undrar mycket hi hi över en sak. Men bebbe är 59 cm lång o väger ce 5600 g. Har använt babyinserten på de lägsta tryckknapparna men blir lite orolig att hans ben blir lite forcerade utåt i konstig position. För han skall väl kunna ha benen lite utanför. Gör jag något fel? Har haft midjebältet på höften. Prövade längre upp men tyckte hans fötter tog i bältet då på konstigt sätt. Kanske man ska ha inserten på högsta läget men det är väl för riktigt små bebisar? Åh jag blir galen vill så gärna att det ska bli bra. Mvh Blomman

   Gilla

   • hippiemamman skriver:

    Hej

    När jag köpte min Manduca var dottern redan tillräckligt stor för att sitta utan babyinsatsen, men jag har hört att det kan vara lite trixigt att få till det just när barnet börjar bli något för stor för insatsen, men för liten för att sitta utan. Det viktigaste är ju egentligen att barnet sitter med böjda knän som är något högre än rumpan (alltså grodposition). Sedan får man testa olika varianter. Jag vet vissa som slutat med babyinsatsen och istället låtit barnet sitta med benen innanför selen snarare än utanför. Man kan även testa att vika eller ”binda ihop” (t ex med gummiband eller liknande) inlägget lite så att benen inte blir så spretande rakt ut. Om du vill ha mer hjälp kan du alltid titta på http://www.sjalbarn.se-forumet. Där finns många experter! Lycka till med selen!

    Gilla

%d bloggare gillar detta: