Molly snackar

Nu har det kommit en sån där släng av förhöjt medvetande/kunnande hos Molly. På bara några dagar har hon gjort en mängd framsteg.

För en vecka sen började hon säga tittut (diddud). I förrgår började hon säga pappa (bara när han är hemma och direkt till honom) och alldeles nyss vrålade hon ”MAMMA!” när hon ville att jag skulle titta på henne och ta emot en bok. Nu har det kommit! Nu säger hon äntligen mamma och pappa! Andra säger (påstår?) att deras barn börjar vid 8-9 månaders ålder, men jag menar att Molly har börjat först nu vid 15,5 månaders ålder. Nu använder hon mamma och pappa exklusivt till rätt person och med rätt betydelse. Härligt!

I förrgår började hon dessutom peka på sig själv när man frågade var Molly var. Hon vet vad hon heter och förstår att även hon är ett objekt/subjekt som man kan peka på. Det är ju ett framsteg. Hon börjar nog känna igen sig i spegeln snart tror jag.

Det börjar komma en del ord. Några har vi bara hört en gång så det räknar vi inte. Men snart kommer det nog flöda tror jag. 🙂

Annonser

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: