Motorcyklar på tröjor

Igår begav jag mig ut för att inhandla ett gäng långärmade tröjor till Molly eftersom hon vuxit ur alla sina 98:or från i våras.

Det var inte helt lätt att hitta snygga tröjor som inte är rosa/lila/röda. Det verkar bara finnas dessa tyger att välja på för kläddesigners på Lindex och Kapp-Ahl. Ibland får de tillgång till ljusgrönt och vitt också. Men det är allt.

På killavdelningen däremot så ska de bara ha mörka färger. Inget pastell – bara mörkblå, grå, svart, mörkgrön, petrolblå, brun och andra dystra färger.

Det är som att någon chef på Lindex delar upp alla tyger i två högar och ger en till tjejklädesdesigners och en till killklädesdesigners. (ok, jag vet att det inte är så det funkar, men det känns så ibland!)

Så jag gick ett varv på båda avdelningarna och försökte hitta lite snygga kläder som inte var för gulliga och inte för grabbiga. Det blev fyra tröjor från tjejavdelningen och tre från killavdelningen. Fyra färgsprakande tröjor i rosa/lila/röd samt en mörkgrön/röd med ett monster på, en knallblå (finns ej på tjejavdelningar!) och en gul t-shirt med motorcyklar på.

Molly avgudade sin motorcykeltröja och stod länge och speglade sig och pratade om den i morse. En tröja med en motorcykel på skulle du aldrig hitta på tjejavdelningen. För tjejer gillar ju inte motorcyklar. Eller? Varför gillar min tjej motorcyklar? Är hon lesbisk eller? ;-P

Det fanns tre olika typer av motorcykeltröjor på killavdelningen på Kapp-Ahl. På tjejavdelningen hittade vi Hello Kitty, söta rådjur, gulliga figurer och lite småtuffa tryck med dödskallar, rosetter och massa glitter. Men inga motorcyklar.

På killavdelningen fanns tryck med elgitarrer, verktyg, monstertruckar, bilar, monster och superhjältar. Är det sånt som killar gillar? Gillar inte tjejer också elgitarrer? Nä, tydligen inte.

Och försöker man vara lite smart och gå över till den andra avdelningen så känner man sig ändå lite smådum med tanke på vilket tyg som trycket sitter på. Det är bara s.k. ”killfärger”. Mörka färger. Men jag valde en mörkgrönrandig tröja med röda muddar i alla fall. Jag skiter i om någon tycker att det är en killtröja. Molly gillar sin monstertröja.

Om jag hade haft lite mer pengar och inte varit så snål så hade jag köpt märkeskläder istället. Där finns fler könsneutrala kläder. Men jag kan inte med att betala 250kr för en tröja som funkar lika bra som en för 99. Speciellt inte när man måste köpa 7 tröjor och en regnoverall på samma dag. Så nää… Då får jag stå ut med det tråkiga utbudet… (nån som har tips på affärer med könsneutrala kläder som inte kostar dubbelt så mycket som ”vanliga” kläder?)

Min dotter med en tröja för pojkar.

One Response to Motorcyklar på tröjor

  1. Jill skriver:

    Jag brukar handla barnkläder på tradera. Där hittar jag ofta märkeskläder (och resten också) för en spottstyver. Barnklädesmarknader brukar också vara bra ställen att fynda på. Höst och vår är det en i Härlanda kyrka vet jag, och så ska det finnas en i biskopsgården(?) som heter Tussilago. Och så second hand förstås, Bikupan, Myrorna osv.

    Gilla

%d bloggare gillar detta: