Fotografering

Vi ska göra ”filmisar” och hänga upp på väggen på kontoret. Vi har fotostudio här i webbteamrummet och det är en i vårt team som ska fota alla 83 anställda. Igår försökte fotografen få med mig trots att jag sa att jag inte hade någon bra tröja. Vi tog bilder ändå men jag blev jättemissnöjd.

Jag är så obekväm framför kameran. Jag har ett väldigt rörligt ansikte och känner mig inte särskilt naturlig. Vet inte hur jag ska le för att inte visa hästtänderna och hela tandköttet. Blir sällan fotad, blir dålig på många av de foton som finns. Det blir som en dålig spiral.

Så jag bad om att få prova igen idag. Eftersom temat är 50-60-tal så tog jag en prickig tunika som jag har och knöt ett sidenband hårt runt midjan för att få till timglasformen. Sedan övade jag en pose framför spegeln både igår kväll och idag. Sen gick jag in och satte den! Yes!

Hoppas verkligen att det blev så bra som det såg ut i kameran. Fotografen lägger upp alla bilder på sitt Flickr-konto så att vi kan se hur det blir. 🙂 Det är ändå rätt viktigt att det blir bra eftersom de ska upp på väggen vid receptionen…

Jag sitter för övrigt på första parkett här för att se hur alla andra blir och beter sig när de ska bli fotograferade. 🙂

En bra grej att tänka på är att man ska ”smize” (smile with your eyes). Mitt bästa tips från vår kära Tyra Banks (jag är på 15e säsongen av Americas Next Top Model). Att få liv i ögonen kan göra hela skillnaden.

När alla foton är tagna så ska en fotoredigerartjej totalförstöra dem så att de ser alldeles gammaldags ut. Så här ser filmisar ut.

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: