Flytta utomlands

Min man kommer ofta med nya idéer om länder vi borde flytta till, eller nä, rättare sagt, jobb han vill ha som råkar ligga i andra länder.

Häromdagen fick han ett erbjudande om ett jobb som ligger i Norge, precis vid Sverige-gränsen. Rekryteraren tyckte att han kunde jobba mån-tors och veckopendla. 70-80 000kr i månaden. Nej tack sa jag.

Nästa förslag var att jobba på Facebook i USA, tror lönen hamnade på flera hundra tusen i månaden. Kan det stämma? (han har alltså inte blivit erbjuden, bara läst om det)

Sedan blev han erbjuden ett annat jobb i Norge, Oslo, och då skulle han också kunna få uppemot 80 000kr i månaden. (men det är ju bra mycket dyrare att bo i Norge också). Ytterligare ett jobb i USA har varit på tapeten. Men jag gillar ju inte ens USA och är inte det minsta lockad att flytta dit. Bättre med Norge i så fall.

Han har lösa idéer om att vi kan bo utomlands i något/några år och spara ihop ännu mer pengar till ett hus i Göteborg.

Men jag vill inte. Verkligen inte.

Inga vänner, ingen släkt, inga barnvakter, ev. ingen förskola, ev inget jobb till mig. Ingenting. Bara en massa nytt och sånt skrämmer mig. Jag vill ju inte ens flytta utanför stadsdelen.

Läser om Maria som flyttat från Nord-Norge till Bolivia (hon har släkt där) och igår läste jag en krönika om en annan familj som flyttade till Nepal. Sedan finns det ju mängder med svenskar som flyttar till England, Australien, USA och andra västerländska länder. Eller varför inte Kina?

Det är ju jättespännande att läsa om och jag tycker att dessa människor är så modiga!

Men personligen är jag inte det minsta sugen på äventyr. Med ett rörigt inre behöver jag ett supertryggt yttre för att orka med. Det är ju spännande att tänka på en utomlandsflytt ibland, men nä. Inte som det ser ut just nu. Pengar är inte värt något om jag inte känner mig trygg.

Och vi har ju bra jobb och pengar. Kanske om tio-tjugo år? Eller om alla vi känner och svenska systemet flyttar med? ;-P

Annonser

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: