Nu letar vi naturliga produkter

Nästa steg blir nog att försöka byta ut så många hudvårdsprodukter som möjligt till sådana utan konstiga tillsatser som gör kroppen beroende av mer produkter (väldigt bra försäljningsknep måste jag säga…). Jag har det ju redan otroligt tomt i badrumsskåpet, men det finns några saker kvar som jag behöver fundera kring och leta efter ersättare.

Det får dock inte bli alldeles för knöligt och geggigt. Prioriterar inte att göra mina egna salvor, leta konstiga ingredienser osv. Jag vill inte heller betala hur mycket som helst på någon ekologisk affär (men lite mer är ok).

Jag vet flera bloggare (bl a Sagogrynet och Naturligtvisare) om skriver om produkter med naturliga ingredienser, så jag ska leta runt lite och se vad det finns för alternativ.

Dessa produkter använder jag:

 • cerat (där har jag redan ett på gång som jag ska köpa som inte torkar ut läpparna och kräver mer cerat)
 • deo (den känns jobbig…vill ju inte stinka)
 • salva för torra händer
 • tvål för handtvätt (kommer ju dock inte kunna byta på jobbet om jag inte ska ta med den varje gång…eeh)
 • duschkräm
 • (schampo/vanligt balsam bytte jag ut för tre år sedan, igår provade jag att tvätta med bikarbonat, tidigare med SLS-fritt balsam (Neutral resp Naturelle))
 • body lotion för hela kroppen när jag blir torr på vintern
 • solkräm (där har jag redan gått över till Badger)
 • ev. nåt mer jag glömt?

Det är tur att jag inte sminkar mig och använder en massa dagkräm och nattkräm osv. Mitt ansikte är rent, bara vatten där, aldrig tvål.

Men vi tar det steg för steg. Ingen prestige, alla förbättringar är bra och om något inte går att byta så får det bli så. Det behöver inte vara perfekt. 🙂

PS. Många på Sjalbarn/Instagram pratar ju om det här, läser Badskumt-boken osv. men jag vet inte om jag vågar läsa den? För mig blev nog startskottet när jag pratade om detta med en kollega häromdagen. Känns inte som att jag har så många projekt just nu, så då provar vi lite sånt här. 🙂 (känns roligt, inte jobbigt)

One Response to Nu letar vi naturliga produkter

 1. […] en vecka sen bestämde jag mig för att testa människovänliga hudprodukter utan parabener, SLSer och andra ämnen som kroppen beroende och som tar bort hudens naturliga […]

  Gilla

%d bloggare gillar detta: