Typer jag möter varje kväll

Varje kväll tar jag en kvällspromenad runt halv tolvrycket när vi sett klart dagens avsnitt av Orange is the new black s2.

Jag möter samma typer varje kväll. Det är myggen som tvingar mig att ha jacka. De rundade kolsvarta ekoxarna/skalbaggarna (?) på gräsmattan, de snabba slemmiga som ibland misstas för sniglar, men som på en sekund kan dyka ner i gräset (maskarna alltså) och sist men inte minst mördarsniglarna, som är de jag letar efter varje kväll.

Jag hittar i snitt tio stycken, så det kunde absolut varit värre. Många är dessutom små och ljusa, så de finns ändå inte så många stora i trädgården.

Ibland tänker jag att det ska bli rätt skönt med sen höst/vinter när jag kommer att få så mycket mer fritid att spendera på annat än ogräsrens, snigelplock, inspektioner av rabatter, vattning, revrivning (förhindra jordgubbarnas och smultronens spridning) och gräsklippning.

Men jag kommer ju att sakna det där också. Har redan börjat planera nästa års pallkragar t ex. Juli är inte ens slut än.

Och lukten av spolarvätska i dunk lär ju bli ett riktigt sommarminne för mig! Tycker att det luktar rätt gott faktiskt. ^^

5 Responses to Typer jag möter varje kväll

 1. darnia skriver:

  Men tändvätska? Använder inte alla tändblock eller en sån där elektrisk mackapär nuförtiden, just för att slippa få tändvätskedoftande mat?

  Gilla

  • hippiemamman skriver:

   Åh, skrev fel, spolarvätska menar jag! (Och det kanske inte är helt normalt heller…) ^^ (ändrar i inlägget)

   Gilla

 2. Karin skriver:

  Ja det här med spolarvätska. Är nybliven trädgårdsägare och inser att jag måste starta snigelkriget. Men alltså, vad gör man när hinken är full? Och blir man inte totaläcklad av att ha en hink full med konserverade sniglar? Jag behöver pepp!

  Gilla

  • hippiemamman skriver:

   Hej! Jag skrev ett jättelångt svar igår som bara försvann…. gah! Men jag provar igen.

   Jo visst är det äckligt med spolarvätskedunken, men alternativen verkar vara att klippa itu och slänga (äckligt + plocka upp två delar) eller att typ lägga i en plastpåse med salt i som min kollega, men det känns som djurplågeri. Av saxen och spolarvätskan dör de direkt iaf….

   Jag tror att jag häller ut hinkinnehållet i en påse och slänger. Den dagen den sorgen….urk! Men vi har bara fyllt 1/5 sedan juni så det räcker nog säsongen ut. (5 litersdunk).

   Jag plockar med en tesked, för då får jag upp även bebisarna utan att klämma fast dem i grilltången. Vill ha så lite mos som möjligt…

   De första tio gångerna var värst, nu är jag van och ser det mer som en sport. 😉

   Skickar massa pepp till dig! Heja heja!

   Gilla

   • Karin skriver:

    Tack för peppen!
    Jag ska testa spolarvätskan! Tycker precis som du att det där.med att klippa itu är värre. Gjorde det för länge sen och hu, snigelinälvor överallt…
    Min svärfar kör en variant som liknar din fast med kaustiksoda, då löses sniglarna upp efter hand så det tillslut blir en vätska som man kan hälla ut i toaletten. Men inte sjutton kan man ha en hink med kaustiksoda stående när man har barn hemma, det låter ju livsfarligt. Jag skulle säkert välta ut den över mina egna tår till slut.
    Nej spolarvätska får det bli! Död åt sniglarna!

    Gilla

%d bloggare gillar detta: