Sjätte dagen i Småland

Idag gick vi upp tidigt (runt åtta, jag: kvart i nio istället för runt halv elva). Det vankades nämligen loppisrunda i Jönköping! (Igen)

Vi hade tajmat så att vi skulle vara där till öppningen vid 10, men halvvägs dit kräktes Stella i bilen. Molly hann fiska upp den halvtrasiga kräkspåsen lagom till sista kräkset. Såå… Vi fick ringa kompisarna som körde före och sen tog vi en liten detur in på en rastplats för tvätt av gråtigt barn och skurning av bilbarnstol (bilen klarade sig).

Veteraner som vi är av åksjuka barn så hade vi två handdukar och en plastpåse för kräkkläder i bakluckan, men oruttat nog inga extrakläder.

Som tur var skulle vi ju till loppisar, så på andra stället köpte vi ett par tajts för 15kr och så fick hon ha sin jacka.

Tyvärr var två av fyra loppisar semesterstängda, men vi fick ändå tag på en del zinkkrukor (en kan aldrig ha för många! Host host) och en extra bälteskudde för skjuts av Mollys kompisar. En bra sak att alltid ha i bakluckan som bilägare och förälder till ett skolbarn. 25kr. Som hittat.

Därefter åkte kompisarna på ärenden och vi gick till Jönköpings läns museum med John Bauerutställning som dragplåster. Det var ett mycket barnvänligt (och gratis!) museum med hörna för utklädningskläder (som barnen kunde gå runt i på muséet) (passade ju bra för Stella som inte hade någon tröja!).

image

Fiskar av skor (utställning gjorda av 6-12-åringar på Jönköpings skolor).

Själva utställningarna var också väldigt barnvänliga med motiv som barnen förstår sig på. De var väl mindre intresserade av Brahe-grejerna men då skickade vi dem till utklädningsrummet (så gött med större barn som kräver mindre tillsyn (Molly har koll på Stella, de är 7,5 resp 3,5 år)).

image

John Bauerutställningen var fantastisk. Jag visste knappt något om denne jönköpingsbo som föddes 1882 (101 år före mig) och som målade så magiska bilder. Sorgligt nog dog han, frun Esther och sonen Putte (blott tre år gammal) på båten Brahe som förliste 1918. Tur att han hann måla en del innan dess iaf. Vi köpte några affischer och vykort som vi ska ha hemma.

image

Gissa vad barnen lekt hela dagen?

”Jag är ett brunt troll med en svans med en rosa rosett på. Jag heter Grankotte och Stella heter Lillkotte. Vad heter du mamma?”

Väl tillbaka gjorde F en storstädning av bilen. Yoghurtkräkset luktade nämligen svinäckligt…

image

Jag och barnen gick till skogen efter en sovstund.

image

Snart väntar kantarellpaj från onsdagens plock. Hoppas på brädspel i kväll! (Igår lade vi oss tidigt)

I morgon åker vi hem igen.

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: