På väg

För fjärde sommaren i rad flyger vi norrut mot Luleå. Nu är barnen nästan fyra och åtta år och riktigt smidiga att ha med sig. Den enda barnrelaterade extraprylen vi tagit med är en bilkudde (får låna en bilstol). Flytvästar hyr vi i Luleå.

Så skönt nu när vi slipper barnvagn, blöjor, haklappar, barnstol, sele, pottsits m.m.

Barnen kollar på film på Ipaden och bråkar bara liiite… 😉 Snart kanske vi t o m vågar oss på att flyga lite längre? (5,5h till Kanarieöarna har varit vårt max. (Också mkt pga att jag ogillar att flyga)).

Snart väntar hamburgare och sen lek resp. läsning på Arlanda innan vi lyfter mot Luleå igen.

Dagen till ära passade Fredriks (okända) allergi, som gjort honom trött och kliig i ögonen i 1-2 veckor, på att svälla upp ena ögat. Jättekäckt att behöva sitta och ringa runt till vårdgivare när vi hade så mycket packning och städning att göra innan vi skulle till flygplatsen… (till slut ringde han sin privata sjukförsäkring via jobbet och fick svar direkt…) Nu är det antihistamin på tablett som gäller. Hoppas han slipper uppsöka läkare. Dumma allergi (vet inte ens mot vad, det var så här både hemma och i småländska sommarstugan).

Jag och barnen hade för övrigt frukt- och bärbonanza innan vi åkte. Vi plockade och åt resterande jordgubbar, åt upp melonen vi köpte i fredags och tryckte i oss sockerärter och vinbär tills det syrliga sprutade ut genom öronen…  Antar att bären inte är kvar när vi kommer hem igen om 11 dagar. Men vi får se. Lyckades ändå tajma semesterresorna rätt bra med mognaden i trädgården. Hoppas på de amerikanska blåbären när vi kommer hem igen.

Då var det landningsdags. Nu ska vi vara utanför Stockholm i en timme och fyrtio minuter. Tack Arlanda för lekplatsen!

Annonser

One Response to På väg

  1. Karin skriver:

    Jag har också känt av allergi nu, och hörde rykten om att det var gråbo som är i farten. Kan vara det kanske?

    Gilla

%d bloggare gillar detta: