Tråkigaste helgen på evigheter men jag överlevde

I fredags var det dock kul, då var vi på middag hos Mollys klasskompis förälder med sambo. Vi fick reda på att de väntar barn, så det är ju kul! Behöver någon ny att prata graviditeter med när syrran fött. 😉

Det känns för övrigt som att jag äntligen kommit in i den åldern då de jämngamla (81-85:orna) ploppar titt som tätt. Jag var alltså 7-8 år för tidig? (Men klasskompisens föräldrar är 83a och 84a så de fick ju samtidigt som oss (pappans nya sambo är 84a.))

Jaja. Men nu skulle det handla om den tråkiga helgen.

I lördags skickade vi iväg Molly på bio med L och så åkte vi andra tre till ett enormt badrumsvaruhus (det fjärde i ordningen på två lördagar). Där gick vi nästan vilse. Men vi hittade ändå lite som vi tyckte om, en tjugoprocentsrabattare på ett varumärkes hela sortiment och ännu fler kataloger.

Stella tyckte att det var sådär kul… Samma här.

image

Hello Kittybadrun kanske?

Sen fastnade vi på Hornbach jättelänge innan vi fick hämta upp Molly efter bion och ta en snabbrunda till Ikea. Köpte grejer till gerbilernas bur.

Kom hem halv sju, städade, åt ikeapizza till middag, yogastrechade och lade mig tidigt.

Idag skickade vi med svärmor barnen när hon skulle till svärmormors lantställe.

Sen röjde vi ut ett förråd i källaren. Där ska bli tvättstuga. Provade att ställa in lite tvättförvaring där för att se hur det blir. Kommer nog bli jättebra.

Sorterade även verktyg i olika lådor och funderade på hur vi ska ha den nya vägghängda förvaringen i nya förrådet (nuvarande toaletten). Även det kommer att bli megabra. Det gamla förrådet var så stökigt och opraktiskt.

image

Blir ju inte jättesugen på att snickra…

image

Sen städade vi hela huset. Det har inte blivit ordentligt gjort på flera månader så det tog flera timmar. Vi har duttat med dammsugare, dammtrasa och skurat det värsta på toaletter och i köket, men det var evigheter sen vi sorterade och lade tillbaka allt som legat i ”skräp/prylhögarna” som hamnar lite varstans (vi har t ex korgar med prylar som ska upp och nerför trapporna). Vi tömde även papperskorgarna (stilpoäng!) och jag torkade av en spegel (!).

Jag jobbade som städerska för typ 12 år sedan och städade hemma hos folk. Då gjorde vi ordentliga varannan veckastädningar där vi torkade av handtag och skåpsluckor, torkade speglar och ovansidan av tavelramar. Vi dammade av lister och torkade lampknappar. Det har lite satt min standard.

Vi har haft en del hjälp med städning men nu har vi inte den möjligheten längre och pga min utmattningssjukdom så har städningen hemma varit duttartad och mest i samband med hembesök.

Men nu ska vi försöka få till det varannan helg eller så.

Vi hann även skissa på badrumsinredningen och räkna på kostnader. Måste säga att vi utnyttjat dessa barnfria timmar väl.

Skönt att ha det överstökat.

Nu väntar byggmöte, kontraktskrivning, rivningskväll av sista kaklet, klinkern och taket i badrummet (vi har bokat svågerhjälp). I helgen blir det ännu mer badrumsaffärer*, tippen och inplastning/övertäckning av källarrum eftersom de ska börja om på måndag om en vecka.

Jag gör mitt bästa för att acceptera kaoset. Jag kan leva i kaos… Jag kan leva i kaos…

* = skriet-skrik

Ps. HATAR att renovera. Så tråkigt. Vill aldrig mer göra det. (Och då har byggpersonerna inte ens börjat än).

Annonser

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: