Kanarieöarna

Min kärlek till Kanarieöarna bara växer.

Kanarieöarna alltså. Det är väl lite som den töntiga farbrorn som drar ordvitsar och är så där mellanmjölkig och beige. Särskilt i jämförelse med färgsprakande heta moster Thailand eller sofistikerade trendiga svägerskan New York.

Men ändå. Kanarieöarna ligger bara 5,5 timmar med flyg bort och en tidzon bakåt. Där ligger temperaturen på cirka 20-23 året om (på sydsidan, temperaturen skiljer sig mycket mellan nord och syd) och du behöver inte oroa dig för solsting eller värmeböljor.

Kanarierna är snälla och lättsamma. Inte överdrivet sociala eller påflugna. De pratar spanska, som är ett språk som en del svenskar kan (snart denna med!) och den spanska kulturen skiljer sig inte så mycket och är lätt att förstå sig på.

De långa stränderna med mörk sand är döda och du behöver inte oroa dig för maneter/krabbor/tång/slem/krafs/äckelpäckel. Ute till havs simmar valar och delfiner och det är spännande att tänka på.

Det är inte konstigt att skandinaverna haft Kanarieöarna som sitt andra hem sedan 70-talet. Det passar ju oss bra med svensk sommartemperatur, inga kulturkrockar, samma priser och lågmälda kanarier. Ibland vill en bara komma iväg till ett varmare klimat, hoppa i vågorna, äta kanarisk salt potatis och få lite sol mitt i vintern. Inte så spännande kanske, men ibland vill en inte ha spännande.

Vi planerar att åka dit för fjärde vintern i rad nu. Jag (och Stella) tänker på Kanarieöarna jämt. Kanarieöarna kanske är den tråkiga farbrorn, men ibland vill en bara ha det bekvämt (t ex pga är en småbarnsfamilj, utmattningssjuk, pensionär) och då kan den tråkiga farbrorns ordvitsar vara alldeles lagom.

20160109_164707.jpg

 

IMG_2375IMG_20150202_160849

Ibland vill en bara sitta vid en klapperstensstrand och höra rasslet när vågorna drar sig tillbaka.

Då är Kanarieöarna perfekt.

Annonser

One Response to Kanarieöarna

  1. riktliv skriver:

    Kanarieöarna är fint. Och ett stort plus är som du skrev restiden och ingen jetlag. Mycket värt i utmattningens fula sällskap.

    Liked by 1 person

%d bloggare gillar detta: