Stora förbättringar

På det psykiska planet mår jag mycket bättre nu. Det känns som att jag är ur en ett år lång kris som hade sitt crescendo under hösten och vintern.

Tack vare psykologen har jag rett ut det mesta av trasslet i huvudet som handlar om t ex självkänsla, självkritik, acceptans, kontrollbehov, bitterhet och känslohantering. Jag har lärt mig att självvalidera och jag har ändrat min självbild. Jag har äntligen lagt bort masken jag burit hela livet och kan nu stå för vem jag är och vilka behov jag har (inget nytt för er bloggläsare, men kanske för en del bekanta).

Jag känner mig lättare till sinnet och mer glad. Det känns som att jag kan acceptera min situation och det som inte går att förändra.

Jag inser ju hur mycket ryggsäcken med alla känslor och gamla beteenden har tyngt ner denna kropp i alla år. Det känns så skönt att kränga av sig den. (Och lite läskigt.)

Men det här är ju mitt liv, jag ska inte låta andras förväntningar styra över mig. Jag har nya framtidsdrömmar och en riktigt fin idé om hur jag vill leva mitt liv (inte stressigt hamsterhjul, snarare i enlighet med min introverta sida).

Så det känns bra nu.

Jag är fortfarande trött i kroppen, men jag känner att slitaget är lite mindre. Hjulen gnisslar mindre. Vardagen rullar på bättre.

Så vi hoppas på det. Nu vill jag läka mina hjärnskador så att jag sakta men säkert kan ta mig ut min vilosäng mot en fungerande vardag i arbetslivet. Jag vet inte hur lång tid hjärnan behöver, men jag väntar in den. (Jag kan ju ändå inte göra något mer än så.)

Prisa psykoterapi!

Annonser

3 Responses to Stora förbättringar

 1. ladyweaver skriver:

  Så skönt att höra!

  Liked by 1 person

 2. anna skriver:

  Vad glad jag blir! Jag har följt din blogg sedan din minsta var runt 1 (hittade hit när jag själv fick barn) och härligt att läsa att det går lite grann åt rätt håll. 🙂

  Liked by 1 person

 3. Kronärtskocka skriver:

  Härligt med en bra grund att utgå ifrån. Framåt och vidare när kroppen är redo!

  Liked by 1 person

%d bloggare gillar detta: