Lajvnedräkning

Om två veckor och två dagar är vi ute i de småländska skogarna utanför Jönköping och Skillingaryd. Jag mår riktigt bra när jag tänker på det.

Frisk luft, inga massmedier, regelbundna måltider på värdshus, sånger vid eldstaden, skog och natur och vänner resp. avskildhet precis när jag känner för det är precis vad jag behöver. Kanske lite barfotagång och sitta i gräset om det blir uppehåll och lite värme? Annars vadmalsmantel och eldvarma stenar i händerna.

image

image

Vi ska spela samma kartritarsyskonskara igen och Fredrik ska spela vår kusin. (Han till höger blev kär i S på lajvet och uppvaktade henne. Det blev dock ett litet triangeldrama eftersom ytterligare en person stötte på hennes karaktär. Rätt kul faktiskt!)

Jag och F är på sluttampen med våra lajvkläder. Det innebär att jag ska sy de sista sömmarna i mina lappade nya byxor och eventuellt handsy lite på övriga kläder samt att han försöker göra färdigt sin skinnklädsel och sen ska försöka få ihop tunika och/eller byxor. (Vi är lite olika kring när det är lämpligt att bli klara. Jag kan inte hantera stress och han kommer inte igång utan lite stress.)

Idag fick vi veta att vi ska få bo i samma stuga som sist. Det blir nog bra, där finns t o m resårmadrasser.

Det är jag, F, Molly, svåger M och hans sambo S som ska med. Dock åker alla utom jag och S hem redan efter två dygn eftersom de fått biljetter till en Snövitteaterföreställning som de inte ville missa. Jag och S stannar 1,5 dygn till och åker hem på söndagen. Då ska vi dock på stuppshow på kvällen (en annan julklapp), så det blir till att åka i god tid från lajvet och sen vila så gott det går innan showen. Men förra årets två lajv snarare gav än tog energi från mig, så jag hoppas att jag orkar. Får hålla fritt för sömn dagarna efteråt om inte annat.

Snart, snart, snart!

Annonser

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: