Nästa steg i tweenieåldern

Detta sjuka med att det finns ett nummer till ens eget barn i telefonboken!

image

…att jag numera kan ringa direkt till henne! …skicka söta gerbilbilder direkt till henne! (Istället för att spara dem i en mapp och visa då och då.)

Det satt långt inne att ge henne en mobil eftersom vi inte vill ha något mobilberoende barn (vi ser ju hur de beter sig kring ipadsen, tur att batterierna tar slut rätt snabbt…). Men nu slutar hon tvåan, fyller snart nio år och de flesta i klassen har redan mobiler sen länge.

Med mobilen kom krav om att läxorna ska bli gjorda och att vi har rätt att lägga undan mobilen när det blir för mycket. (Skulle gärna ha en app där jag kan fjärrstyra hennes tillgång till wifi men har inte hittat någon…) Läxläsningen har fungerat mycket bättre de senaste månaderna sen vi började prata om mobilen.

Och ärligt talat så är vi trötta på att låna ut våra mobiler och att ständigt fjärrstyra deras tv-tittande (visas på TVn via Chromecasten). ”Sätt på en till!” (Viaplay) ”Är du kvaaaaaar?” (Netflix) Skönt att hon kan lyssna på Storytel via sin egen mobil när hon ska somna så att våra slipper vara ockuperade på övervåningen när vi ska dra igång tv-serier.

Jallefall. Hon kan inte googla än (ej intresserad) och är inte med på sociala medier. Hon håller mest på med Spotify, Storytel och mobilspel. Vi får se om hon lyckas öppna sitt första sms som jag skickade idag. ^^

Ps. Hon fick sin farbrors trasiga telefon som F lyckades laga och har bara haft den fem dagar.

Ps2. Tips: Spotify har startat en ny modell som heter Spotify Family där en betalar 150kr per månad och så kan familjen ha olika konton och lyssna samtidigt. En ren vinst för oss som tidigare haft varsitt konto (200kr/mån). (Med Storytel kan vi dela konto och lyssna samtidigt.)

Ps3. Till alla som är oroliga för att ni själva eller anhöriga är skadligt mobilberoende rekommenderar jag ”Den digitala drogen”-boken.

Annonser

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: