Det där med sommaravslutningar

Ni vet hur det är… en har varit på nio sommaravslutningar med varierande väder och har lyssnat på barn som står prydligt uppställda och sjunger.

Ja, en har varit på så många så till vida att en inte ens tänker på att ta på ungen något snyggt… (observera: barn nr 2 så klart!)

image

Det är lite illa planerat att de gånger uppvisningarna är som mest roliga/spännande/rörande/episka är de första gångerna, vilka alltid sammanfaller med att ens unge 1. inte sjunger pga liten, 2. sitter och gråter och/eller fokuserar på något helt annat alternativt springer till en och vägrar gå tillbaka och ställa sig. (Stella lämnade omedelbart sitt första luciatåg, idag stod hon åtminstone kvar tills sångerna var slut.)

Och sen då?

Jo, sen går en på avslutningen för de stora barnen, de som verkligen kan sjunga, i alla fall nästan helt i takt och där kanske 75% sjunger i rätt tonart. Men då har en liksom redan tröttnat på skönsång pga redan bevittnat nio sommaravslutningar av varierande kvalitet.

image

Nä, då höjer vi föräldrar så klart kraven. Och någon klurig visste hur klass 2B skulle locka till sig föräldrarna. Det måste vara show.

Molly briljerade i sin roll som Döden (syster till Livet). Teatern innehöll allt: berättare! Repliker! Konflikter! Smädelser! Svärdskamper! Grönt fejkblod! (Döden har inte rött blod så klart… men hen har tydligen blod…)

image

De andra barnen bjöd på gåtor, körsång, korttrick och duetter. Allt presenterat av fyra konfrencierer.

Men sång i grupp alltså… Har ju ett barn som går i kören och där sjunger de stämmor och i kanon. Det är något att lyssna på det. Där krullar sig håret på armarna när de sjunger Heroes resp. Goliat (Laleh).

Krull på armarna av körsång på förskolan: not so much… (Vill inte skryta, men kommer från en musikalisk familj och idag var det inte många barn som sjöng i rätt tonart så att säga…) (jo, vill skryta lite.)

Så vad säger ni: fyraårsgräns för sommaravslutningar och sedan max vart tredje år för att behålla intresset och episkheten? Inte?

Ps. Stella bockade artigt under alla applåder. (Stella var den enda som bockade.)

Annonser

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: