Vandrarhemmet

_MG_4178

Ja, vi tar ett litet inlägg om timmerstugorna i Gränsfors. Vår stuga var rymlig och låg bara ett tiotal meter från servicehuset med kyl, frys, köksvrå och toalett. Dock pågick tydligen renoveringar varför vattnet är avstängt. Lite knöligt att inte kunna diska och tvätta händerna ordentligt.

Men hey, som pappas sambo A sa angående att vi inte har toa i samma hus* och en lite längre bit att gå till festlokalen, vi är ju lajvare! Vi är vana vid att ha 3-7 minuters promenad till ett sunkigt utedass med våtservetter (om vi bott avlägset har vi kissat i skogen). Rinnande iskallt vatten från en regntunna är lyx i lajvbyn Berghem. Så visst klarar vi att bo avskilt från toa några nätter. (Men det där med att handdiska i tunna/balja gör jag helst inte så vi körde med engångsbestick dessa två dygn.)

* = Pappa bokade alla sängar och placerade den äldre generationen (mamma och pappa med sambos) i hus med toalett medan vi med bättre blåskapacitet fick bo i timmerstugorna. (Helt ok för mig.)20160722_130329

Jo, och så en grej till. Det fanns bara en liten bordslampa i hela stugan, så det är jättemörkt. Fick ha öppen dörr dagtid för att kunna hitta i resväskorna och på kvällen gick det inte att läsa i boken om en inte sitter intill lampan (men den platsen tog Molly. Det fanns ingen förlängningssladd)) (och där finns ju inget midnattsljus som i Norrbotten). Men men, tur att mobiler är belysta… (synd bara att jag har så ojämn och dålig mobilsurf).

Men i övrigt var det jättemysigt med en liten stugby på fyra timmerhus.

Ps. Sista kvällen och morgonen fungerade inte förbränningstoan så det gick inte att ”spola”. Men lajvare som jag är så är jag van vid att kissa i skogen. Dock var det lite fler hus och människor här än på lajv så det var lite svårt att kunna gå undan… 😉 (men det gick)

Annonser

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: