Höstens fritidsaktiviteter

Så kom det sig att det blev Stella som började på en aktivitet istället för Molly. Vi har ju försökt undvika schemalagda aktiviteter pga all tid som föräldrakooperativet tar, min utmattning och att det är jobbigt med schemalagda grejer. 

Men nu är Molly nästan nio år och säkert en av få i klassen som inte går på något mer än kulturskolans kör som är på fritidstid. Så vi bestämde oss för att scouterna eftersom hon då kommer ut i naturen och för att det verkar vara låga krav på föräldrarna. 

Samtidigt berättade familjen W-A att deras barn (som går på samma förskola som Stella) ska gå en sångkurs inne i stan och de undrade om Stella vill följa med. Så idag följde Stella med dem efter förskolan och så hämtade vi henne vid hållplatsen efteråt. Deras son får sällskap och vi slipper hämta-lämna. Superbra lösning ju!

Och sen visade det sig att scouterna är fullt och att Molly nu står på kölistan. Det kan ta några månader eller år innan hon får plats (finns fler scoutkårer, men inte med folk från hennes klass). Skönt på ett vis för annars hade båda varit iväg på onsdagar och Stella hade behövt hämtas på hållplatsen ungefär samtidigt som Mollys scoutmöte började. (Men det hade löst sig med.)

Jaja.

Om ett år blir det för övrigt simskola för Stella. Men då har vi inte föräldrakooperativet. Och det får nog räcka med en aktivitet per barn såvida vi inte plötsligt får massa energi och tid över.

Ps. För egen del drömmer jag om att gå kurser i måleri och spanska samt att spela i en brädspelsgrupp typ varannan vecka (blir färre spelkvällar hemma sen några år och jobbigt med nattning av barnen mitt i). Men det får bli när livet känns stabilt och ostressigt. Typ när barnen är 12 år+ eller nåt… ;-P

Annonser

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: