Ha riktigt tätt mellan barnens…födelsedagar

Idag tänkte jag slå ett slag för att pricka in riktigt täta födelsedagar. Det är bara att satsa stenhårt en gång om året (29 januari för vår del) och hoppas på högvinsten. Vi har tre dagar (och fyra år) mellan våra barn och nu tänker jag dra alla fördelar med det:

  1. Nästan ingen avundsjuka. När det andra barnet gråter över att hen inte fick några presenter kan du lätt föra över fokus på det antal dagar det är kvar till hens födelsedag (tre!).
  2. Du kan köpa alla presenterna på samma gång, kanske allra helst från samma webbshop. Supersmidigt.
  3. Du kan baka chokladbollarna som barnen vill ha på söndagen och så håller de både till måndagens och torsdagens födelsedagsväckningar.
  4. Du kan hålla gemensamt släktkalas för barnen och slipper bjuda hem släkten flera gånger. (Genererar dessutom ingen avundsjuka mellan barnen!)
  5. Du kan låta frukostbrickan med ljus stå framme och bara fylla på med fler paket och kokosbollar tre dagar senare (glöm inte att släcka ljuset emellan).
  6. Om du pyntar huset för ditt barn, låt pyntet hänga kvar.

Ja, ni ser, det finns minst sex bra anledningar. Så lyckas det inte i år, prova igen nästa! Lycka till!

Ps. Vi försökte få Stella i 18 månader, men det var bara i slutet av januari som fungerade. Mina barn hade samma BF-dag men snittades ut 10e och 13e oktober.

Ps2. Nämner inte nackdelarna som att det blir apdyrt samma månad – både för oss och släkten, att barnen aldrig får ensamt fokus på släktkalaset, att vi måste hålla två barnkalas samma månad osv. (Äsch, nu gjorde jag det ändå.)

Ps3. Eller så kör ni hardcorevarianten där ni försöker pricka in alla barnen på någon av era födelsedagar! Tänk vad praktiskt! Runt jul kanske?

Annonser

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: