Lyckat kalas

Har knappt sett Stella så upprymd och glad som hon var igår. Hon sprang och dansade runt i en timme före kalaset och det strålade om henne de två timmar kalaset varade.

Vi körde på det klassiska konceptet med korv med bröd, glass och chokladboll, lekar som sätta svansen på katten, fiskedamm, russinleken (med smarties), snurra flaskan vid presentöppning, dansstopp och kurragömma. Molly var lekledare och skötte den rollen galant. Jag tittade mest på och Fredrik skötte matlagning och servering.

Vi bjöd bara tre barn och det var SÅ skönt att bara ha fem barn att ta hand om. Vår entrévåning är ”bara” 45 kvm och vardagsrummet ”bara” 20 kvm så trots att vi bor i hus känns det inte alltid så stort när det handlar om festligheter. En förälder stannade kvar.

Efteråt var jag faktiskt varken utmattad eller överstimulerad. Helt fantastiskt. Detta får sätta ribban för framtida kalas tror jag. (Vi har haft sex likadana barnkalas och ett laserdomekalas på lokal. Normalt sett har det varit 7-15 barn.)

Saker som händer på alla kalas:

  • Öppnar lika många klubbor som antalet barn på kalaset. Varför gör de klubbor som den vanligaste målgruppen inte kan få av pappret på?
  • Kastar in ett gäng ballonger och konstaterar att det egentligen inte behövs mer.
  • Ett barn äter sjuuuuuukt långsamt och alla de andra sitter och hoppar på sina stolar i väntan på att barnet ska äta upp. Barnet tar om.
  • Ett barn är så blygt att hen hellre sitter i soffan än är med på dansstopp och att sitta i ringen när det är snurra flaskan (för att öppna presenter). (Kan relatera även om jag inte var det barnet när jag var liten.)
  • Barnen tar så mycket smarrigheter att de inte orkar äta upp…ens hälften…
  • Vid fiskedammen är det hysteriskt kul när barnen drar upp en strumpa/trasa/stekspade istället för godispåsen. Sen får de prova igen.

 

Annonser

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: