Vikten av arbetsbord

Det är ju lite roligt att starta upp ett nytt arbete också. Åtminstone när man får fundera på de där roligare delarna av det, som t ex var man ska sitta/stå och hur det ska se ut där. 

Jag kommer ju att jobba kreativt och då vore det gött med en plats med fin utsikt/omgivning. Är inte jättesugen på att sitta i vår källare/arbetsrum a.k.a. bunkern. Det är ett perfekt ställe för data/vr-spelande (odlande, badrum, tvätta, förråd osv.) men inte lika kul för kreativa arbeten. 

Så jag funderar på att fixa ett fällbart ståbord/bord till Stellas rum så att jag kan realisera min dröm om en skrivarlya framför fönstret i husets soligaste rum. Bara dagtid dock, det ska gå lätt att ställa undan så att hon kan leka där (vilket hon gör typ en gång i veckan när det kommer en kompis, host host). Ett sånt här simpelt men funktionellt bord kanske?

Så kan jag ställa det bakom en dörr eller i en garderob när det inte används. 

En annan idé jag haft länge är att byta plats på sovrummet och Stellas rum. Sovrummet är typ 12 kvm medan Stellas rum är ca 5 kvm. Känns ganska orättvist eftersom hon har större behov av golvyta än vad sängen har. (Mollys rum är 9 kvm med loftsäng och platsbyggt databord så hon får bo kvar eftersom hon snart är tonåring.)

Vi får precis plats med sängen i lilla rummet och då kan vi ha vägghyllor istället för nattduksbord. (Jag är av åsikten att jag inte vill ha något stort master bedroom när jag bara ska sova där (utom nu när jag vilar som sjukskriven). Känns väldigt dåligt utnyttjat om man bor litet och har möjlighet att prioritera om. (Vår säng är 160 cm bred.)

I så fall kan jag ha ett litet skrivbord framför fönstret i Stellas nya rum och så kan vi dela på det. (Bara lyfta ut laptopen så kan hon pyssla där om hon vill.) (Min upplevelse är att barn sällan använder sina skrivbord innan de är åtminstone lågstadiebarn och att de även efteråt gärna sitter i köket, men äh. Jag satt jättemycket vid bordet i mitt rum när jag var liten (mvh introvert)).

Sen kan jag ju alltid sitta i soffan, fåtöljen eller vid köksbordet som jag gör nu. Men jag gillar verkligen trädgårdsutsikten från ovanvåningen så det vore perfekt med ett bord där. 

En sån här funderar jag också på. I källaren har jag en klumpig lösning på ståbord där datorn står på kartonger som får lyftas upp och ner. 

Skulle vilja ha en sån här:

Freedesk

Den kan justeras från platt till ståhöjd ungefär som en strykbräda. Genialt! (Jag och F delar ett två meter långt databord och han vill sällan stå upp när vi spelar dataspel.) (Vi har kikat på att skaffa varsitt bord men det får knappt plats och blir inte lika enhetligt.)

Sen ska jag nog jobba på Fredriks kontor någon gång i veckan. Det ligger mitt i stan och de får tillträde i maj. Har planer på att ”gosa in” min plats med krukväxter, foton osv. (Precis som nu minus krukväxterna.) (Fredrik sitter mycket hos kund så vi kommer inte hänga ihop hela dagarna.)

Det är kul att planera!

Annonser

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: