Skolbarn nr 2

Min lilla kiddo ska börja skolan. Det börjar bli så verkligt nu. Igår hade två pedagoger hälsat på på förskolan och snart ska barnen få vara med på samling resp. mellanmål och lek på skolan. Bra att de börjar skola in lite lätt redan i maj!

Men hur hände detta? Från nyfödd till 5,5 år och skolmogen.

Det är ovanligt många 2011:or på Stellas förskola, men det är ändå bara två av sju som ska börja på samma skola (närmst). Det är lite sjukt. En flyttar till Uppsala, en till Lerum, en till Hovås och sen börjar resterande två barn på varsin av de två andra skolorna som ligger nära i stadsdelen. 

Men tur att Stella får med en kompis i alla fall. (Molly hade med 5-6 barn från sin förskola.)

Idag fick vi höra att hon antagligen ska få gå i samma förskoleklass Klippan som Molly gick. Hoppas att Molly får gå kvar på fritidset Hajen så att de kan gå vägg i vägg. ^^ 

Vi gick över till Klippan idag och fick en liten spontan rundtur av Stellas blivande pedagog. Kändes så knäppt att mitt lilla barn ska gå där snart. Men det ska bli så skönt att kunna hämta barnen på samma ställe och att det bara är halvvägs till förskolan.

Är spänd på att få se klasslistan. Vi har tre andra 2011:or i bekantskapskretsen som kanske ska börja i samma klass. (Grannen, Mollys klasskompis brorsa och en fd granne som vi umgåtts med men som flyttat längre bort.) Vi får se om det blir samma klass eller parallellklassen. 

Två skolbarn hörni!!

Ps. Kanske inget konstigt för andra föräldrar, men för oss med fyra år mellan barnen känns det stort. Vi har väntat så länge!

 

Annonser

3 Responses to Skolbarn nr 2

 1. Sofie skriver:

  Jag vet! Min Sonja fyller 6 i juli och börjar också förskoleklass i höst. Hon känns verkligen redo. Vi bor ju i Lerum så det vore lite lustigt om en av Stellas gamla kompisar hamnade på Sonjas skola. 😂 7 av 11 barn ska gå på samma skola så det känns tryggt.

  Liked by 1 person

  • hippiemamman skriver:

   Ja, det hade varit lite lustigt! 🙂 Han ska börja i en Montessoriskola där, antar att det inte är samma?

   Gilla

   • Sofie skriver:

    Om det är Aspen montessori kommer han gå med Sonjas bästa kompis och två andra barn från deras förskola! Den ligger rätt nära oss och är väldigt populär. Vi föredrar dock vanliga kommunal skola 5 min gångväg hemifrån pga lat och har ej stått i kö till andra skolor.

    Liked by 1 person

%d bloggare gillar detta: