Klasslistan har kommit

Tjoho, idag kom klasslistan och information om Stellas skola! Två av de tre jag nämnde i gårdagens inlägg ska gå i samma klass, vad kul! (Grannen ska gå i parallellklassen, men det gör inget, för de leker ändå så himla ofta.) Hon känner inte de andra två barnen så väl, men hon har varit hemma och lekt hos båda, dock när hon var tre respektive fyra år (nu är hon 5,5 år). Sen har hon ju alltid sin förskolekompis L.

Vi ska på klassmöte 15e juni vilket råkar sammanfalla med både svärfars födelsedag (han får fira på helgen om vi ska kunna komma!) och avslutningsgårdsfesten på förskolan då de tackar av alla barn som slutar. Men vi hinner nog med båda två eftersom klassmötet börjar två-tre timmar senare.

När Molly slutade för fyra år sedan hade de som tradition att alla barnen som skulle börja skolan fick klättra ut genom fönstret… Jag vet inte om det är något som finns på fler förskolor? I övrigt var det ganska stor skillnad på sammanhållningen på hennes kommunala förskola (föräldrarna hälsade knappt i korridoren!*) och Stellas föräldrakooperativ där jag verkligen lärt känna flertalet föräldrar och där vi umgås/umgåtts privat med fyra familjer. (Och då är vi alltså introverter och inga som brukar bjuda in oss till folk bara för att. Vi är alltså vänner på riktigt.)

  • = Vill inte påstå att detta är genomgående på alla förskolor. Molly gick ett år på en annan förskola och där pratade vi massor i kapprummet. Men det är ju ganska givet att man lär känna de andra familjerna bättre när man åker på ideliga utflykter ihop och jobbar med ekonomi/festplanering/städ/inköp/planering/webbplats m.m. ihop flera timmar i månaden.

Jaja.

Men det ska bli skönt att slippa allt ansvar och alla extraaktiviteter som föräldrakooperativet innebär. Räknade ut att vi hade 41 (!!!) bokade aktiviteter för förskolan detta läsår. Helt sjukt. Då ingår 11 styrelsemöten med efterföljande sekreterararbete och 13 jourer. Men nog om det. Känns som att jag bara pratar om hur skönt det ska bli att slippa föräldrakooperativet hela tiden. (Men kommer sakna pedagogerna, sammanhållningen och familjerna!)

21 barn blir det i Stellas klass, bättre än Molly som startade med 24-25 barn. Molly har haft ena läraren och hon är en favorit hos mig, den andra träffade vi igår och hon verkar snäll.

Jag är så pepp! Nästan lite mer än Stella kanske?? 😀 Men detta blir (nog) ett stort lyft i våra liv. (Men vi kommer som sagt sakna folket, stämningen och de små barngrupperna!)

Annonser

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: