En skolas uppryckning

När vi skulle välja skola till Molly för 4,5 år sen så hade T-skolan sämst resultat i hela stadsdelen (av 10-12 skolor). Vi valde P-skolan i första hand även om lågstadiet låg längre bort (mellan- och högstadiet låg närmst där vi bodde förut). P-skolan var en typisk medelklasskola där föräldrarna frågade om genusinriktning på informationsträffen. Lärarna såg dock väldigt blasé och oengagerade ut.

Men det blev T-skolan eftersom P-skolan hade högre söktryck. Och T-skolan visade sig ligga närmst när vi flyttade till radhuset två dagar innan skolstart.

Idag såg jag statistik över antal elever i Göteborg som gått ut nian med godkända betyg i alla ämnen och då låg T-skolan på fjärde plats! Vilken uppryckning. Inte längre sämst i stadsdelen utan istället fjärde bäst i hela Göteborg (och andra bäst i stadsdelen)!

Jag vet inte exakt vad som förbättrat resultatet så avsevärt, men jag vet att T-skolan har väldigt engagerade lärare. Det ”brinner” om var och varannan man träffar i skolan, både i klassrum och på fritids.

Lokalerna må vara gamla och slitna och ekonomin är ju som alltid i skolan ganska knaper, men pedagogerna gör ett riktigt bra jobb!

Och nu handlar det inte om en vit medelklasskola i ett rikemansområde utan om en väldigt blandad skola med 30% med utländsk bakgrund i Mollys klass och uppemot 50% med utlandsklingande namn i Stellas blivande klass (har inte träffat alla föräldrar än). Där finns arbetarbarn från höghusområdet och tjänstemannabarn från villaområdet. Folk pendlar in från Gamlestan, Hjällbo och Angered.

Detta har gjort mig riktigt glad! Känns som ett skadeglatt skratt åt de som valde bort T-skolan för att den var för dålig för fyra år sen.

Ps. Sen att det ska vara sån skillnad mellan skolor att folk väljer att pendla in från andra stadsdelar är riktigt illa. Jag önskar att alla skolor skulle vara lika bra och att man ska få samma chans oavsett var man bor.

Annonser

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: