Somrigaste semestern

Jag har en så ljuvlig semester! Tror att detta är bästa någonsin! De första åren efter att vi flyttade hemifrån hade vi csn och hade inte råd att resa iväg (det var snarare så att vi behövde spara ihop pengar för att ens kunna vara lediga. Betald semester känns fortfarande som lyx!) utan vi var mest hemma i asfaltsstaden. Inte mycket sommarkänsla för mig.

Sen fick vi barn när vi var 24 år och en till när vi var 28 år. Hann med några norrlandsresor här och där men det var ju max en vecka.

Sen blev jag utbränd och det är jag fortfarande, men i år har jag planerat extra bra för att vi ändå ska kunna göra saker. Mår också bättre än de första tre åren.

Att vi köpt hus har också gjort stor skillnad för mitt välmående och semesterveckorna.

I alla fall. Nu kommer lite om allt somrigt vi gjort på sistone.

I måndags förra veckan åkte vi ner till semesterparadiset Åsa och hälsade på vänner i en sommarstuga de hyrt. Den låg typ femtio meter från havet! Där fanns en jättefin sandstrand resp. klippstrand och barnen hade jättekul hela kvällen. (Stellas förskolekompis M som hon också ska gifta sig med som hon bestämt sen nåt halvår tillbaka. ^^)

I måndags denna vecka åkte vi till syrrans familj som bor lite utanför Alingsås (25 min med bil från oss). Vi badade i sjön, grillade och hängde i trädgården. Barnen lekte med sin kusin Selma som snart fyller 2 år. Hon är väldigt rolig och charmig! Det kändes riktigt somrigt med barfotapromenad till stranden, glassköp i kiosk och middag under deras pergola.

I torsdags skulle vi egentligen ha åkt till Tanum med svärmor och svåger för att kolla på hällristningar och övernatta, men kvällen och fredagen skulle bli regnig och jag skulle inte fixa 1h 40 min bilresa x2 på en dag, så vi fick skjuta på den resan.

Istället gjorde vi naturutflykter i Göteborgsregionen och startade vid Stensjön i Mölndal. Vi hyrde kanot och paddlade ut och de andra spelade minigolf medan jag vilade.

Därefter åkte vi vidare till havet vid Särö för fika och krabbfiske. Jag som inte varit så mycket i hamnen/vid havet (dvs. vid bryggor och sånt, ej sandstränder) blev helt fascinerad av allt liv i vattnet.

Jag, F och barnen klättrade ut på klipporna och spanade ner i vattnet. Såg krabbor, sniglar, räkor, fiskar och annat.

En massa tång och annat slajm såg vi också och detta är anledningen till att jag inte badar fötterna ens i havet. Vet ju aldrig vad man trampar på. Usch! (Döda sandstränder går bra, särskilt de mitt ute i Atlanten som vid Kanarieöarna eller Azorerna.)

Jag satt en lång stund och bara stirrade ner i vattnet. Vi fångade några krabbor som Stella fick klappa och sen släppte vi i dem igen.

Stella och svärmor badade lite vid en strandplätt.

Idag var jag och barnen på bio. En ganska stressande grej för mig med tider att passa osv. men jag ville verkligen se Dumma Mej 3. Hade paxat den sen nåt halvår tillbaka eftersom släkten har en tendens att boka in barnen på bio och se alla roliga filmer före oss.

I vanlig ordning på sommaren var det ganska tomt i salongen. Vi satt i ettan som är den största med typ 400 platser och vi var elva personer totalt…

Det var 25 grader ute och typ 10 grader i salongen kändes det som. Jag har ju varit på sommarbio förr och vet hur kallt det brukar bli, men tänkte inte på Stellas klädsel så fick dela min medhavda tröja med henne. Meh!

Sen försvann ljudet mitt i filmen så de fick springa och be om hjälp. Filmen blev lite längre när vi först såg typ 8 ljudlösa minuter och sen typ en kvart om igen eftersom de spolade tillbaka för långt.

Jaja, hur som helst. Filmen var BRA! Älskar all detaljer, miner och roliga 80-talsreferenser. Dumma Mej-filmerna tillhör mina favoriter (men jag är inget fan av konceptet minioner).

Nu har vi en packadag kvar, sen drar vi 120 mil norrut till midnattsolens land. Halva semestern kvar, yeah!

Annonser

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: