Ut med djuren bara

Jag har haft mina dåligt samvete- a.k.a ägare-till-vanskötta-bortglömda-djur-drömmar regelbundet i flera år nu.

Men sedan några dagar tillbaka har det dåliga samvetet minskat i drömmen. Höromdagen bestämde jag mig i drömmen för att låta de bortglömda hamstrarna som aldrig visade sig svälta ihjäl och så skulle jag slänga hela buren.

I går natt hade jag ett övergivet akvarium där fiskarna börjat hoppa ner på marken. Men jag sket i att vilja sälja tillbaka dem till affären (svårt!) och försökte istället döda dem i min mördarsnigelhink med spolarvätska.

Nu vill jag bara lägga in en brasklapp här. Jag är absolut ingen djurplågare utanför drömmarnas värld. Jag sköter om mina gerbiler precis som man ska.

Men eftersom bortglömda djur för mig står för dåliga samveten, saker jag försökt dölja och saker jag vill bli av med, så tolkar jag de nya varianterna som att jag faktiskt gör något åt problemet.

Jag tänker att jag istället för att sopa in problemen under mattan (behålla ett akvarium/djur som jag inte vill ha men inte vet vart jag ska göra av) så tar jag kontroll över situationen.

Det handlar troligt om min nya attityd till mig själv och mina behov. Att jag tänker stå upp för att kommunicera mina förutsättningar i alla sammanhang och be om den hjälp jag behöver. Det handlar inte bara om utmattningssyndromet utan även om de bakomliggande faktorer som bidragit till att jag blivit sjuk.

Nu ska jag kunna vara mig själv i alla lägen och sluta fejka för att passa in.

Jag ska döda djuren och skicka ut dem ur mitt hem. Jag har inget att dölja och ha dåligt samvete för längre.

Annonser

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: