Hetsig vecka som vanligt

Nu har det varit lite för mycket igen. Det började med att det blev vardag och det var inskolning och sen var det helg och vi behövde köpa grejer och idag var det kalas. Som vanligt då.

Vi kan ju se hur många vardagsveckor denna termin som inte är för mycket och sen kan vi räkna på detta med huruvida jag får återhämtning och en chans att tillfriskna.

I alla fall. Det är fullt i huvudet så nu ska jag tömma ut allt i bloggen.

Inskolningen på fritids gick bra, men hon var ett av fyra barn som behövde sin förälder där hela dagen (näst ängsligast av halva klassen (11 barn i denna inskolningsperiod)).

På torsdagen skulle hon vara där själv och det ville hon inte. Hon gnällde och stretade emot på vägen dit. Kändes hemskt. Men läraren uppmanade henne och hon gick med på det. ”Okejrå” typ. Läraren skulle hjälpa henne i bamba (matsalen), för det var värst. Mycket att hålla ordning på.

Men hon var nöjd och stolt över sig själv när vi gick hem. På fredagen gav t o m nya kompisen A Stella en kram innan vi gick hem! (Hjärtemojiögon)

Så det känns bra. (Bild från Lappland.)

Igår fick jag chansen att ta mig till den där barfotaskoaffären som jag velat åka till i 6-7 veckor nu. Stella föreslog att hon och Molly skulle åka till mitt syskon (med alla katterna) och så blev det. Det var såååå skönt att få handla utan barnen. Skönt att slippa all stress och allt gnäll!

Så först åkte vi in till Freefoot i stan. Jag visste att vi kommit rätt när försäljaren gick barfota i butiken! (Hade lust att sparka av mig mina skor (a.k.a ”fängelset”) också, men skulle ju prova skor så behöll strumporna på.

Jag och Fredrik föll för samma modell av tunnsulade Joe Nimbleskor, men de svarta skulle komma in om några veckor. Så vi fick återkomma.

Provade även deras terrängbana med större stenar och en planka att balansera på utanför lokalen. Smart idé!

Så planen är en komplett skopark med breda, tunnsulade, platta skor utan hälupphöjning:

  • ett par sandaler (sytt själv).
  • ett par tunna smidiga vardagsskor/löparskor (ska köpa Joe Nimble).
  • ett par finare mer tåliga skor (de rosa Camper peu-skorna jag köpte).
  • ett par vinterkängor (ska köpa i höst).
  • ett par stövlar (mina Tretorn är vida i tåboxen och nära på platta, så de funkar bra).

Och sen ska jag ju mest använda dessa då. Åtminstone mellan april-september och/eller när det är 15 grader och uppåt.

Ja, och sen åkte vi till ett köpcentrum och bunkrade de kläder som går sönder med jämna mellanrum. Ni vet när man slänger upp 6 par svarta tights (två storlekar) och 24 trosor på disken… (tre storlekar) Köpte även en regnoverall till Stella. Undrar vart Mollys i storlek 122-128 tog vägen? Borttappad på skolan säkert…

Och idag var det kalas för syskonbarn Selma. 2 år redan! Hon var så gullig och blev så fantastiskt glad för alla roliga presenter. Tjoade och tjimmade! Av oss fick hon play doh och ärvda pussel. ”Playdo!” sa hon överlyckligt när hon öppnade. De hade tydligen fått en första burk samma vecka men ville gärna ha mer.

Sen var pennorna så roliga att hon knappt hade tid att öppna de andra paketen! ^^

Såpbubblepistolen var också helt fantastisk.

Goa ungen!

Nu är det nya tag för nästa vecka. Fredrik åker till Stockholm i morgon men svärmor hämtar barnen så jag slipper hämta-lämna. På onsdag studiedag och på torsdag skolstart. Ska försöka vila där mellan varven.

Annonser

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: