Aktuellt grejs

Det här skrev jag häromdagen, men postar nu för det är fortfarande aktuellt.

Det är september och vinterångesten är här. Eller ja, den är närvarande hela året i form av lidande november-februari resp. lättnad/måste njuta under mars-oktober. Drömmer på nätterna om det fasansfulla mörkret och att jag reser till Kanarieöarna och ser ljuset.

Jag måste fly vintertid känner jag. Kan inte ha det så här längre. Men först måste barnen gå klart skolan (skolplikt) och flytta hemifrån. ”Bara” 12 år och 9 månader kvar… (men bara knappt 9 år kvar för Molly).

Men sen har jag stora planer för vinterboende på Kanarieöarna/Spanien/dylikt mellan typ nov-januari-februari. (+distansarbete eller dylikt.)

Vi har iaf bokat en semestervecka på Gran Canaria i januari tillsammans med mamma och hennes sambo (vi var ju där hela familjen/släkten i vintras). Så en veckas ljus blir det iaf. Mycket lättad över detta.

När det gäller Stella och skolan så går det bra. Hon trivs och är inte lika osäker längre. Vi frågar varje dag vilka hon lekt med och hon svarar ”ingen”. Men sen kommer det fram att hon lekt både med den ena och den andra. (Molly träffar/ser henne dessutom på rasterna och kan rapportera.)

Framför allt leker Stella med ettor och tvåor ute på rasten! Är hon en sån som gillar äldre barn alltså? (Hennes fyra bästa vänner sen tidigare är 2011or som hon och en 2012a så jag är lite förvånad.) Själv var jag livrädd för äldre barn när jag var liten. Jämngamla barn också iofs. Var ju rädd för allt och alla och osäker på hur man skulle göra (mvh autist).

Men det är ju lovande att hon leker med en massa olika barn iaf. (Även om hon inte säger det själv.) Och det är bra att hon trivs.

Jag ser om Skam och har äntligen tagit mig förbi småtrista säsong 1 och kommit in på favoriten säsong 2. Yes! De är så söta så man dör! Skulle ju vilja vara lika cool som Noora men vi har typ inget gemensamt (förutom rigidheten/principfastheten). Säsong 3 är också en stor favorit så den blir det efteråt. Fyran såg jag ju i våras, så det räcker nog. Men är sur på produktionen som inte gjorde en säsong om Chris. Hon är ju supertuff och fick inte alls lika mycket utrymme som t ex Vilde (som inte heller fick en egen säsong). Nä, så trist att de lagt ner.

En annan serie jag kan rekommendera efter Please like me (som är en fantastisk serie om unga australiensare där både homosexualitet och psykisk ohälsa skildras på ett fint sätt) är You’re the worst som handlar om dysfunktionella amerikaner i 30-40-årsåldern. I varenda avsnitt utbrister jag att de är helt knäppa, för det är de verkligen. Men de faller alla lite utanför ramen för hur människor brukar porträtteras och det är uppfriskande. Dock ganska mycket naket och det är ingen favorit.

En annan grej. Det där magiska när vi sitter i soffan efter nattning och hör steg från övervåningen. Och så går ett barn på toaletten och så… går hon och lägger sig igen utan att passera oss i soffan! Alltså bara lägger sig och somnar om!

Annonser

2 Responses to Aktuellt grejs

  1. anna1 skriver:

    Bara som ett litet tips… ☺
    http://www.svenskaskolangc.com

    Gillad av 1 person

%d bloggare gillar detta: