Fötterna efter tre månader som barfota

Nu har jag varit barfota i drygt tre månader. Så här känns det:

 • Det känns helt fel att ha strumpor på sig utan skor. Jag får hela tiden impulsen att ta av dem. Det är sällan jag går i strumpor nu (bara hemma hos vissa bekanta).
 • Strumporna hör nu skorna till och jag tar av dem i hallen och lägger dem i skorna. Eftersom jag är hemifrån ganska lite så kan jag ha samma strumpor några dagar innan jag byter. Mindre slitage och mindre tvätt är fina bieffekter. ^^
 • Fötterna är varma och jag fryser inte om dem trots att det inte är sommar längre. Blodcirkulation FTW! (For the win)
 • Fötterna känns helt annorlunda. Mer muskulösa och känsliga. De ser starkare och senigare ut.
 • Har provat vanliga skor med drop (hälupphöjning) några gånger och det känns skitkonstigt. Om jag i början med de minimalistiska skorna kände att jag lutade bakåt på hälen så känner jag nu att hälarna slår i hälen i skon när jag går. Gick med gummistövlarna idag och ändrade inte till hälgång trots drop. Har verkligen vant mig vid framfotagång nu.
 • Tårna känns väldigt rörliga och muskulösa.
 • Vänster fotvalv är inte kollapsat längre!

Fötterna i januari 2015 (ingen träning, notera sneda anklar):

Juli 2016 (börjar träna):

September 2017 (tränat aktivt fram och tillbaka i drygt ett år, gått barfota i fyra månader. Rakare anklar, hälen syns uppifrån):

Här syns att jag fått ett fint litet fotvalv på vänster fot som var kollapsad.

Man kan också se att tårna börjar räta ut sig. De är inte längre skoformade som på den sandiga bilden.

Hela familjen kör för övrigt med minimalistiska höst/vårskor nu. Fredrik har börjat vänja sig vid sina löpar/fritidsskor på fritiden, men har vanliga på jobbet. (Men det finns minimalistiska skor i businessmodell också.)

Det är kul att fötter kan ändra sig så på bara tre månader!

Mer läsning och lästips.

Annonser

One Response to Fötterna efter tre månader som barfota

 1. Helena Ferry skriver:

  Jag provade ett par Cuddletoes idag efter att ha googlat runt lite. Tyckte de såg bekanta ut och jovisst var det de du köpte. 🙂 Eller jag vet inte om det är exakt samma, tydligen är de nya veganska och de äldre med skinn och ull.

  Har inte riktigt bestämt vad jag ska köpa nu… Jag behöver egentligen höstskor och är lite rädd att Cuddletoes är för varma att ha nu + inomhus. Har du någon uppfattning om hur varma de är?

  Gilla

%d bloggare gillar detta: