Pixelmosaik – ny hobby

Senaste hobbyn för hela familjen är pixelhobby som är en slags minimosaik. Barnen fick lite material i julklapp av oss och idag fick jag hem en beställning med mer material eftersom det är roligt.

Här har vi bland annat några kylskåpsmagneter som jag gjort + en av Molly i övre högra hörnet.

Här är några WIPs (work in progress) i väntan på fler pixelpärlor. Mollys drake, Stellas häst och igelkott och Fredriks Finn i Äventyrsdags.

Jag har även gjort denna pusselbit till nyckelring som har dubbel symbolik för mig eftersom att pusslandet fått symbolera min harmoni/flow + att pusselbiten är en internationell symbol för neuropsykiatriska funktionsvariationer (autism, adhd, tourettes).

Det tar typ två timmar att fylla en av de stora plattorna och det är väldigt pilligt. Men roligt!

De större plattorna går att sätta ihop till stora projekt och man kan även göra om ett foto till en pixelmall att följa på pixelhobby.se.

Fördelen mot vanliga pärlplattor (som vi också gjort en del pixelmotiv på) är att dessa pärlor fastnar på plattan och riskeras inte att lossna om någon stöter till plattan (till Stellas stora frustration). De går inte heller sönder och behöver inte strykas. Dock behöver man nya plattor till varje motiv. (De går dock att pilla loss igen om man ångrar sig.)

Kan avslutningsvis tipsa om att plattor med pärlor kostar 9.90 kr/st på Panduro men bara 3.50 kr/st på pixelhobby.se. (Klart dyrare än vanliga pärlplattor men roligare och finare tycker jag.)

Annonser

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: