Inför möte nr 2

I morgon är det dags för möte nr 2 på autismutredningen. Jag ska träffa en läkare. Jag har ingen aning om vad som kommer att ske.

Jag har läst på lite om vad andra gjort under sina utredningar och det verkar vara väldigt olika. Borde inte sånt vara lite mer standardiserat?

Det talas om intelligenstester, uppmärksamhetstester, pussel, berätta historier i bakvänd kronologi, bädda en säng, titta på rorschachbilder, hjärnscanning, berätta sin livshistoria och det som är gemensamt för alla – intervju med en förälder.

Så jag har fortfarande ingen aning.

Sen oroar jag mig för typ alla moment i morgon.

…att jag inte ska kunna somna

…att jag inte ska kunna sova

…att jag ska försova mig trots två larm

…att jag inte ska hinna på morgonen

…att bilen inte ska funka

…att det ska vara köer

…att jag ska komma för sent

…att jag ska ångesta i väntrummet

…att läkaren ska vara otrevlig

…att det ska bli jobbigt på mötet

…att jag ska flippa ut.

Det som jag ser som troligt är det där med att inte kunna sova och att jag ska ångesta i väntrummet, för så brukar det gå till. Men resten är bara skräckhistorier.

Men det känns skönt att jag har varit där innan. Då har jag en bild av stället och hur jag ska ta mig runt. Bilvägen dit är också lätt, motorväg nästan hela vägen.

Jag gissar att läkaren är ung pga namnet och sjuksköterskan sa att läkaren är jättesnäll och att jag inte ska oroa mig för det, så jag litar på det. Men en bild på läkaren och en utförlig manual med alla tester och frågeområden skulle jag gärna vilja ha.

Helst vill jag ha en förteckning över alla datum och exakta start- och sluttider också. Det vore skönt. Och en bild på alla utredare och hur det ser ut i deras rum. Och typ en röstinspelning och en bild på deras husdjur och och…eller nä. ^^

Men det känns ändå bättre än i måndags då jag skulle träffa läkaren för att få fortsatt sjukskrivning. I morgon behöver jag inte prestera och jag lär inte få några livsomvälvande besked.

Nu ska jag bara försöka lugna ner mig så att jag kan sova i natt.

Annonser

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: