Några korta

Skrev detta i onsdags men det blev ej publicerat då.

Har äntligen sett första avsnittet av The Good Doctor som medlemmarna i autistgruppen pratade om på FB för ett halvår sen. Är helt tagen. Så fint!

Skådisen är autistisk på riktigt och allt är så bra skildrat. Kände igen mig i mycket även om jag inte är savant och är bättre på att kommunicera. (Och jag kanske inte har diagnosen heller, men åtminstone starka drag.)

Måste se resten också. Men inte på ViaFree som är tv3s app. Orka med 4×200 sekunder reklam mitt i serien… Vi slutade ju med reklam-tv och började köpa netflix m.m. för att slippa sånt! (Och vi har inte betalkanaler eller ens en fungerande antennsladd. Suck.) Får fixa på annat sätt.

Gerbilen Amanda har tappat tänder igen! Jag fick mata med kall havregrynsgröt för några veckor sen och nu var det dags igen. Gamla skruttan… 2,5 år bara. Har ju potentiellt 1,5 år kvar om vi har tur. Tur att tänderna växer ut fort.

Molly upptäckte att det finns bilder på Hedda och Amanda ”på Safari”. ”På internet menar du?” sa jag. ”Det är jag som lagt ut dem.” ”På Hippiemammans gerbiler”, sa Molly. ”Ja, det är min blogg”, sa jag. ”Hippiemamman. Fast utan gerbiler.” Molly typ mindblown. Väntar bara på att hon ska börja läsa och klaga. Men jag försöker vara tonåringsvänlig. Du ska inte behöva skämmas för mig, Molly. Hör du det!

Idag ringde läraren och sa att Stella var sjuk och ville gå hem. Så jag gick dit klockan 12. Direkt efter min frukost. Stella var superpigg och hostade typ två gånger på hela dagen. Borde lagt henne i sängen med en kall handduk i pannan. Inget kul, bara tråkigt att vara sjuk.

Men jag sa att jag genomskådat henne och att detta var en engångsgrej. (Och F kom hem från kundmöte redan vid 15.30 så jag fick vila i sängen ändå sen medan han jobbade och Stella lekte i samma rum. Phu!)

Känslan när barnen somnar tillsammans på kvällarna utan oss föräldrar: wow! Har nattat i 9 års tid (behövde inte natta Molly första året) och nu plötsligt somnar båda barnen. Dock läser jag oftast för Stella först för det känns viktigt. Men om hon inte somnat vid 21.15 så går vi in till Molly och så får de lägga sig tillsammans. De brukar bygga ett fort i våningssängen.

Annonser

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: