Kroppen kan knappt slappna av

Mitt största problem med utmattningen just nu är att jag varit spänd i kroppen de flesta dagarna i två månader!

Och när kroppen spänner sig så här mycket så blir anspänningen det normala. Jag har försökt med avspänningsövningar, men om jag ens lyckas så börjar kroppen spänna sig igen efter bara några minuter.

Jag har haft spända perioder tidigare, men aldrig så här länge på raken.

Syntolkning: diagram som visar antal spända dagar mellan juni-december 2017. Bortsett från juli och november ligger det på runt 20-24 dagar per månad.

St: 22 spända dagar i januari och 10 av 11 spända dagar hittills i februari.

Så här ser december-februari ut i detalj när det gäller anspänning.

Så vad kan jag göra?

Jag har ju fått bort det mesta av stressen och pressen nu i februari med flera lugna händelsefria veckor på raken. Jag har verkligen kunnat vila ordentligt och inte oroat mig.

Jag försöker få kroppen att hitta tillbaka till det avspända läget genom ett gäng övningar. Bl a skakar jag först armarna och sen respektive ben en minut vardera. Då brukar musklerna slappna av en stund.

Jag rullar även på foamrollern (blodcirkulation/massage) och gör avslappningsövningar.

Men det blir ändå ett moment 22 eftersom jag blir så sablans trött när kroppen slappnar av och därför vågar jag inte göra övningarna när jag är igång. Men när jag blir trött och ska vila så orkar jag inte göra övningarna. Så jag behöver göra övningarna före jag blir trött, men hur ska jag veta exakt när jag blir trött?

Försöker motivera mig själv genom kryssrutor. Det brukar funka.

Att skriva mål i bloggen är också bra.

Snälla kroppen slappna av lite.

Annonser

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: