Totalt utmattad igen

Idag känns det som att jag har en ångvält över mig.

Jag är kissnödig men orkar inte resa mig och gå fyra meter till toan. Bad just F kolla om en släkting kan följa Stella hem från skolan om en timme.

Sov utmattat mellan ca 01-11.30 idag med kortare vakna pauser. Låg i sängen mellan 23.30-12. Men jag var inte spänd i kroppen, så det var bra och ovanligt.

Igår gick jag upp vid lunch och lade mig 1,5h senare. Sen sov/vilade jag i 3,5h och kom upp först 17.30. Helt sjukt!

Barnen har lov denna vecka, så det är tur. Molly är hemma och har ett schema med alarm på mobilen. Har delat in dagen i skärmfritt, skärmtid, måltider och motionsstunder så att hon inte ska fastna vid datorn hela dagen. Själv är jag inte mycket till hjälp som ni förstår. Molly värmer en billypizza till lunch. Men hellre detta system än ensam i klassen på fritids. Stella varvar fritids med gammelmormor och på fredag tar jag och F en halvdag var.

Men som sagt. Så otroligt utmattad. Förstår inte riktigt varför. Har knappt gjort något på två veckor och blir bara mer och mer sängliggande.

Är det pga resan? Men det kändes inte som att jag overrajdade då. Är det pga de senaste 2-3 pressade månaderna?

Har inte varit så här utmattad så här länge på raken sen i våras eller så. Påminner om livet 2016…

Men acceptans och självmedkänsla är det enda som hjälper i detta läge. Vara snäll mot sig själv och ge kroppen det den behöver. Eller ja, det handlar inte så mycket om att ge längre. Kroppen gör precis som den vill nu. Den har tagit över kommandot helt. Jag har inget att sätta emot.

Liggande vila är det enda som funkar dagtid. Fokuserar på basbehoven sömn, mat, motion, hygien/toa. Det är allt jag förmår dagtid. Motion/rörelse/promenad får jag ta när det finns lite mera ork.

Annonser

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: