6,5-åringens dag

Stellis hade en riktigt stor dag idag. Det började på skolan med att hon åt äpple och tappade en tand. Men inte den tanden som vi vickat på hela helgen och försökt få loss, nä, den bredvid… Så klart…

Ni ser ju hur snett vinklat den andra tanden sitter!

Sen innan middagen hade vi lek-på-gatan där Molly åkte rollerblades och Stella testade cykeln för första gången sen i höstas. Hon har varit väldigt tveksam till cykling och har väl tränat ett tiotal gånger det senaste året. I höstas lärde hon sig att hålla balansen, men ej att starta och stoppa.

Men idag kunde hon plötsligt! Ni skulle sett hur stolt och lycklig hon var!

Stella bestämde sig för att fira att hon blivit så stor så hon dukade bordet med papptallrikar (som man har på kalas!), serpentiner, plastdjur och ballonger och så gjorde Fredrik burritos på en måndag.

Efter middagen vickade Fredrik en himla massa på tanden, men Stella är så rädd, så det är svårt. Till slut hängde tanden så löst att man kunde vrida den helt framåt och bakåt. (Tidigare på dagen kunde man vrida som på bilden nedan.)

Vid läggdags sa jag att hon borde ta ut den så att hon inte skulle svälja den i sömnen. För då skulle den komma ut med bajset och hon skulle inte kunna lägga den i ett glas vatten till tandfén.

”Joo! Då kan jag bara skriva en lapp och meddela det”, sa Stella (eftersom jag råkat trösta henne med det i helgen, dammit!)

Men jag lyckades ändå övertyga henne så pass att jag lyckades brotta ner henne på rygg och så att hon gapade medan jag bände till tanden så att den lossnade.

Hon var väldigt ledsen efteråt, men även lättad.

Vi fick leta igenom halva huset för att hitta två mynt. Handlar ju aldrig kontant längre!

Förra gången fick vi göra så här:

Nu har hon verkligen något att berätta på samlingen i morgon. Två tänder och lära sig cykla på samma dag!

Ps. Stella håller för övrigt på att lära sig att läsa och skriva! Inget fenomenalt för en 6,5-åring kanske, men hon är tidigast i familjen! (Vi andra var 7+.)

Annonser

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: