Få vardagen att rulla

Precis som i många andra familjer har vi ett antal prokrastinerare i denna familj (inte jag). Alla är dessutom kvällsmänniskor som lägger sig så sent som det går.

Nu har vi dock sett nedanstående mönster och bestämt oss för att försöka få det att rulla bättre.

Det hela startar med att Stella måste lägga sig i tid (20.30). Det innebär att hon måste äta kvällsmat och borsta tänderna i tid.

Annars kommer jag ner för sent från nattningen och då drar vi över partiden med kvällsmat, tv/spel/prat, träning så att jag lägger mig för sent.

Det innebär att även F lägger sig för sent, för han behöver 2-3h ensamtid för att komma ner i varv (introvert som är väldigt social på jobbet).

När han somnar för sent så vaknar han också sent och lämnar Stella senare på skolan (de har ju drop-in, Molly går till skolan med en kompis).

När han lämnar för sent så kommer han senare till jobbet och då behöver han jobba senare för att få ihop 8 timmar.

Då kommer han ju också hem senare (18.00 är ”i tid”, men det handlar snarare om 18.15-18.30 senaste veckorna). Det innebär att matlagningen blir försenad och att jag kommer igång med köksstädet och Mollys läxhjälp sent.

När klockan är 19.50 vill jag spela Overwatch i 30-40 minuter (nedvarvning, introverttid och nöje) och om jag inte är klar med köksstädet då så skjuter jag på nattningen.

Och då rullar snöbollen igång igen, vilket skjuter på alla rutiner.

Men om vi lyckas hålla på tiderna någorlunda så ska det nog bli bättre.

Lite intressant när man ser sambanden så här. 🙂

Annonser

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: