Varför allt på samma dag?

Vad är det med söndagen den 22 april egentligen? Vi är kvadrupelbokade! (Vi är sällan mer än dubbelbokade.)

Först var det syrrans födelsedagsfiramde, sen familjedag hos scouterna (här fick vi ihop dagen). Igår kom inbjudningar till ett laserdomekalas för Molly och ett annat kalas för Stella. Tiderna för dagen är 10-14, 15 och framåt, 13-15 och 14-16, så det går inte att få ihop. (Så vi väljer syrrans kalas och laserdomekalaset.)

Och varför skickar folk kalasinbjudningar samma vecka? 1. Hoppas de på färre gäster? 2. Är de glömska och oorganiserade? 3. Tror de att alla alltid är lediga jämt?

Jag brukar skicka 2-3 veckor i förväg så att folk ska få en rimlig chans. Samma sak när jag organiserar spelkvällar, kompisträffar, släktträffar osv.

Nä, jag fattar inte…

Annonser

2 Responses to Varför allt på samma dag?

  1. A-C skriver:

    Har också funderat mycket på det där. Själv skickar jag ut inbjudningar i väldigt god tid, men det är nog för att jag vill planera så långt i förväg själv. Om jag skickar ut samma vecka, så skulle det nog vara för att jag ville ha färre gäster möjligen. Men man bjuder ju de man vill ska komma, så det känns ologiskt. Troligen är folk bara sent ute – det är den teori som oftast visat sig stämma när jag frågat… Dock är det ju inte alltid helt lätt. Dottern och en kompis vill ha biokalas ihop nu snart och tiderna för filmer läggs ut onsdag samma vecka som kalaset ska vara… Får bli flerstegsinbjudan för att matcha min planeringsmani med verkligheten.

    Liked by 1 person

  2. Sofia skriver:

    För att jag inte vill boka upp hela mitt liv veckor i förväg, utan ta varje helg efter den mängd energi jag har, så försöker jag generellt undvika boka grejer långt i förväg. Det ger möjlighet att göra det jag känner för istället för det som kalendern dikterar. Jag bjuder en vecka innan till kalas. Också för att jag varit nervös om jag överhuvudtaget skall orka ha kalaset.

    Liked by 1 person

%d bloggare gillar detta: