Tröttsamma kropp

Ska lämna på skolan snart och ligger därmed sömnlös halva natten. Logiskt.

Jag hatar att min kropp varvar upp för minsta lilla. Att den alltid är spänd.

Tittar på stugor och tomter på Blocket 17 gånger per dag. Det har blivit mitt hopp om ett bättre liv. Även om vi knappt ens har råd i nuläget. (Och jag ska ju börja med airbnb.) (Men det gör mig glad och det är ju bra att ha koll på marknaden och priser.)

Fick vara ensam hemma större delen av klämdagshelgen (sön-tis). Har insett det varit en stor förändring över vintern och våren. Tidigare var familjen iväg till släktingar de flesta helgdagar eftersom det var tungt för F att hantera barnen själv hemma varje helg. Nu är det inget krav längre när de lättare underhåller sig hemma samt leker mer med kompisar.

Men jag får ju inte vara i fred lika mycket och särskilt inte denna vårvinter eftersom Molly gått hem direkt efter skolan.

Så även om det är kul att träffa familjen mer, så har det varit negativt för min återhämtning. Vi ska hitta en bättre balans. (Molly får vara på fritids hälften av dagarna bl a.)

Jag vill så desperat bli frisk nu. Eller ja, det vill jag alltid. Men just nu satsar hela familjen på att underlätta för mig. Vi ”lägger in en stöt”, låter det få kosta på, anstränger oss.

Jag fokuserar på de olika bitarna med mat (22a dagen med tarmbakterievänlig medelhavskost), motion och sömn/vila. Vara i flow och slappna av i musklerna. Yoga, viss styrketräning, promenader om 30 minuter.

Dämpa ångest och oro, förbereda mig, minimera dränerande aktiviteter och sociala kontakter.

Men sen kommer alla avvikande saker som gör mig stressad och pressad (pga autistisk). Så det är svårt att styra över mitt liv.

*senare samma dag*

Jamen det var ju kul att jag somnade vid två istället för tolv-halv ett och att jag var vaken från halv fem. När jag lämnat barnen mådde jag illa och kunde inte äta frukost. Sov mellan 9.30-13 och sen åt jag frukost halv två. Hmmm… ska jag äta lunch vid fyra-femtiden då?

Så jädra trött på min kropp.

Ps. Det logiska är ju att äta frukost efter lämningen men jag mådde illa då precis som förra gången. Vet inte vad det är med mig. Eller jo. Min kropp reagerar med stresspåslag för minsta förändring. (Förr lämnade jag 1-2 dagar i veckan, men den i höstas endast vid undantagstillfällen.)

Annonser

4 Responses to Tröttsamma kropp

 1. Elin skriver:

  Kan de inte gå själva till skolan?

  Gilla

  • Sara skriver:

   Molly (10 år) går med sin klasskompis till skolan, men Stella är bara 6 år så vi får följa henne i alla fall två år till eller nåt sånt. Sen måste de ha hjälp med rutinerna på morgonen några år till, så de dagar Fredrik övernattar på jobbresor så får jag ta upp och lämna själv. Men det blir skönt sen när de klarar det själva! 😊

   Gilla

   • Elin skriver:

    Okej, min plan är att storasyster tar med lillasyster till hösten, då är de i f och 2. Men det är mer proaktivt, jag mår prima ☺️. Såg någon studie att det är väldigt bra för barns välmående att gå själva till och från skolan, så det har jag tagit fasta på, är inte så förtjust i att passa tider.

    Gilla

   • Sara skriver:

    Det hade varit skönt! Här är det framför allt lärarna som vill ha en möjlighet att stämma av med föräldrar och se så att barnen lämnas över ordentligt. Vi får inte lämna i kapprummet utan måste komma in och visa oss varje dag så att en ordentlig överlämning sker.

    Gilla

%d bloggare gillar detta: