En månad med medelhavskost

Det är för tidigt för att säga något om jag upplever mindre oro/ångest/deppighet eftersom det lika gärna kan ha andra orsaker. Egentligen går det väl aldrig att dra några vetenskapliga slutsatser utifrån en person pga risk för placebo/nocebo och att man drar felaktiga slutsatser. Vad är hönan och vad är ägget?

Men man kan ju fundera kring tendenser och förändringar som kan bero på kosten. Särskilt när många andra rapporterar samma sak.

T ex är jag mindre sötsugen sen jag minskat på snabba kolhydrater och socker. Känner mig mindre svajig i orken. Mer jämn i humöret kanske? (Men föga förvånande.)

Jag känner som vanligt ingen skillnad i kroppen. Känner mig inte tröttare eller piggare.

Möjligen har har jag mindre problem med svullen och gasig mage, men jag har ingen statistik på det, så har tyvärr inget att jämföra med.

Eventuellt har jag fått färre finnar och de finnar som dyker upp runt mens och ägglossning är mindre i storleken. Men vi får jämföra med mer än en månad för att se om det håller i sig.

Men det känns bra med maten och jag blir mätt på lunch-salladerna.

Här är mer detaljer kring vad jag äter.

2 Responses to En månad med medelhavskost

  1. darniasmoon skriver:

    Jag får mindre/färre/inga finnar med lchf, men det kanske inte är ett alternativ för dig.
    Har du läst ”Happy Food”? De propagerar för medelhavskost och mindre kött (du är veg?) men med generösa mängder fett -> olivolja.
    Lästips att inkorporera i din livsstil om det funkar.
    Sedan är det ju klassiskt att få finnar med mer choklad etc, men det kanske inte du äter. Det är en nemesis för mig, i alla fall.

    Gillad av 1 person

    • Sara skriver:

      Hej! Jo, jag läste Happy Food och lade om min kost till medelhavskost med mycket oljor och liknande. Funkar bra (dag 56 idag), men finnar får jag fortfarande vid pms och ägglossning. Gissar på nåt hormoniellt. Äter kanske 5-6 godisbitar på fredagar och då blir det lite choklad, men inte mer än så. Skulle ju kunna prova chokladfritt godis några veckor och se om det händer nåt? Tack för kommentaren!

      Gilla