Hemsk smärta

Fy fasiken vilken dag! Fick feber och hemsk muskelvärk vid fyra på natten och sov två timmar på förmiddagen. Sen växlade läget mellan nivå 2 (klart allmänpåverkad men distraherbar) och nivå 3 (kan inte tänka på något annat).

Svägerskan följde barnen hem från skolan eftersom F var i Ulricehamn idag.

Vid 18-tiden började smärtan bli ohållbar. Låg en stund i badet, hade värmedyna på bäckenet, kall trasa i pannan och frågade t o m folk på nätet om de hade några tips.

Till slut kunde jag inte fokusera på något annat. Det gjorde så fruktansvärt ont i musklerna och skelettet. Hade uppemot 40 graders feber mot 38 tidigare på dagen.

Till slut tog jag en Orudis som jag tar mot mensvärk (det hade gått åtta timmar sen senaste iprenen) och så hittade jag en Oxynorm (morfin) i skåpet. Äntligen släppte värken och jag kunde slappna av och slumra lite. Vilken lättnad!

Har fortfarande runt 39,5-40 grader, men utan muskelvärken är det acceptabelt. Har ätit och druckit också.

Fy fasiken, feber är inga roliga grejer. Jag har inte haft det på typ tre år, så det är skönt. F har det ganska ofta eftersom han är ett ”öronbarn”. Stackars!

Nu hoppas jag på sömn i natt och att febern går ner. Ut med viruset bara! Ut!

Ps. Till på köpet så har gerbilen Hedda fått en stroke! Hon har svårt att hålla balansen och blundar med ena ögat. Det är vanligt med strokes bland äldre gerbiler, men många blir bättre. Jag stödmatar och ger henne vatten. Hon har även fått en mjuk koja med toapapper och så täcker vi halva buren med en filt så att det ska vara lugnt och tryggt. Stackarn! Varje gång jag går fram till buren är jag rädd för att hon ska ha dött. Men hon är 3 år nu så det vore inget konstigt. 😦 (Gerbiler brukar bli 3-4 år och ibland 5 år).

Annonser

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: