Hundrädd?

*skrivet i förrgår*

Kommer få hundfobi nu typ… (angående att jag blev biten av en hund).

På vägen till skolan var det en lös hund som är med på ett husbygge på gatan som sprang fram till mig och cirkulerade runt mina ben. Sen såg jag två andra hundar samt en hund som skällde som besatt.

Får en stor obehagskänsla så fort jag ser en hund på bild eller i verkligheten. …vilket är väldigt opraktiskt eftersom det vimlar av hundar överallt, det bor fem hundar de närmsta 50 metrarna på gatan…

Men jag antar att det är lite som en mini-ptsd, jag behöver vänja mig vid hundar igen och få en massa goda erfarenheter. När de goda erfarenheterna trumfar den enda negativa jag har och lite tid har gått, då försvinner känslan.

Måste gå samma väg igen och bara ta mig igenom det. Typ som ”hoppa upp på hästen igen direkt efter att man blivit avkastad så att man inte blir rädd.”

Fick för övrigt ett bud med blommor och ett kort med ”ber tusen gånger så mycket om ursäkt” från hundägaren. Han verkar mycket ångerfull.

*idag*

Igår gick jag en långpromenad och gick förbi stället två gånger. Det kändes i magen, men det gick bra. Såg dock inte en enda hund i koppel på en hel timme.

Det pratas ju om att hästar, hundar och katter kan känna av om man är rädd. Jag har inte varit hundrädd tidigare men jag har aldrig gillat hundar. De är så hoppiga och opålitliga för mig som är van vid katter.

Förra veckan var det en annan hund som slängde sig mot mig när jag sprang förbi. Men kopplet var kort så hunden nådde inte fram. Dock hoppade jag till. Ägaren bad om ursäkt och ropade ”han är sååå snäll!”

Ja, mot dig så klart…

Nä, men är de så att känner av mitt ogillande?

Tur att jag inte var hundrädd förra veckan.

Måste ut och gå mer så att alarmsystemet inte triggas av minsta skall.

Ps. För två år sen ramlade ju jag i trappan och fick en förskjutning i en ryggkota samt hade svinont i svanskotan i flera månader. Det tog lång tid innan jag vande mig helt vid att gå i trappor efter det. Höll mig i stången i minst ett år. Fick hemska flashbacks. Det kan hända fortfarande. Såna här händelser utlöser ändå lite utav en mini-ptsd som kan ge fobi om man inte vänjer sig igen.

Annonser

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: