Lovklagan igen

Det där lovpusslandet alltså… Jag blir galen. Loven stressar mig något enormt. Stella kan ju fortfarande vara på fritids, men Molly brukar vara helt ensam från sin klass på loven så det är ju inte så kul.

Nu under jullovet har vi löst det med att barnen var med F på jobbet på onsdagen, hos gammelmormor idag och så har F tagit ledigt i morgon. På måndagens studiedag blir det gammelmormor igen.

Sen tar farmor dem ibland (flexar i sitt jobb), men vi har inga andra som kan ta dem dagtid eftersom alla utom gammelmormor (Fs mormor, 81 år) jobbar (unga föräldrar och vi fick också barn tidigt).

Till sommaren hoppas jag på att kunna hitta något slags dagläger en vecka eller två till Molly. Hade varit toppen att få iväg henne på något dagtid så kan Stella gå på fritids några veckor till.

Vi har ingen möjlighet att gå omlott med semestrarna på sommarlovet eftersom jag är sjuk. Jag kan inte ta hand om barn mer än några få timmar och när det blir flera dagar på raken så backar jag i min återhämtning.

Jag tänker att många andra 11-åringar är hemma själva eller tillsammans med storasyskon på loven (av privat orsak går detta inte + att 11-åringen är äldst.). Och jag måste ju också vara hemma och det funkar inte så bra med återhämtningen då. Nån dag här och där max.

Så vi pusslar med lediga halvdagar, gammelmormor, fritids och farmor.

Men det gick tydligen väldigt bra att ha med dem på jobbet igår. Bådar gott.

Frågade dem om de lekte med gemburken men de bara ”vaa??”

När jag var med på pappas jobb när jag var liten så var det typ den magnetiska gemburken eller rita som gällde. Då hade jag ingen gaminglaptop att ta med som Stella hade igår. ^^ Små lyxlirare det där. De vet inte hur man underhåller sig på kontor/tåg/flyg/osv. längre.

När jag tågluffade 2001 och 2002 så hade jag ingen teknik med alls (utom en walkman med bara lite batterier så lyssnade sällan). Då hade jag inget att göra på de många och långa tågresorna. Fick titta ut, titta på folk, prata, brodera på ryggsäcken, rita på chokladkakekartongen och pyssla med chokladkakefoliet. ^^ Men jag var väldans avslappnad på dessa resor. Kunde sitta 8h mellan Neapel och Venedig eller Bregenz och Wien och bara göra inget särskilt. Skulle jag aldrig fixa idag. ^^

Jaja. Jag antar att det blir lättare med loven ju äldre barnen blir. Eller om det är tvärtom? Lättast var det ju egentligen på förskolan när alla barnen var där. Värre nu med mellanstadiebarn då alla plötsligt är lediga. (I Mollys klass har alla barnen utom 5-6 st antingen äldre syskon att vara hemma med efter skolan eller möjligen väldigt små syskon med föräldralediga föräldrar. De få som är kvar på fritids är de få storasyskon/endabarn som går i klassen, inkl. Molly. Tror det är fler storasyskonbarn i Stellas klass faktiskt.)

Om några år kommer väl jag att jobba på loven och barnen vara ensamma hemma och då blir loven ett ickeproblem. Jag längtar!

Ofta är det så att jag lyckas komma in i en bra återhämtningsspiral och så blir det lov och allt faller med en massa specialgrejs och hämtningar och lämningar och hit och dit. Sen blir jag ännu mer utmattade några veckor, kommer ikapp och börjar återhämta mig och så är det dags för nästa lov.

Nä, skulle vilja att de inför treterminssystem med jullov, påsklov och ett kortare sommarlov som i t ex England. Höstlov och sportlov kan ju tas bort. Sommarlovet kortas till kanske 6 veckor. Vore mer rimligt.

Tänker även på alla ensamma föräldrar som inte bara kan ta ledigt när förskolan har sommarstängt och måste skola in barnen på ett helt nytt ställe med nya pedagoger och barn.

Nä, lov = omoderna rester från bondesamhället.

Eller så gör vi fritids så kul att alla barn vill vara där.

Annonser

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: