Muskelavslappnande

Jag har nu tagit min muskelavslappnande medicin Paraflex i sex dagar och jag märker skillnad. Läkaren sa att den kanske skulle hjälpa mig några procent men att jag inte skulle förvänta mig underverk.

Jag är inte mindre spänd, men helt plötsligt kan jag slappna av i kroppen med vilje.

Nog för att kroppen spänner sig igen efter några sekunder, men äntligen kan jag få musklerna att släppa om jag tänker på det.

Så jag gör det varje gång jag kommer att tänka på det.

Och nu när jag märker skillnaden så kan jag meddela att kroppen verkligen är på helspänn till vardags. Typ som om jag vore på dejt/arbetsintervju/uppkörning/dylikt jämt.

Inte konstigt att jag är så trött jämt. Rent fysiskt alltså. (Inte bara pga detta men det påverkar ju.)

Hoppas att jag ska kunna få till längre och längre perioder av avslappning och att kroppen snart vänjer av sig.

Läste för övrigt i anteckningarna från arbetsterapeutbesöken från hösten 2016 och framåt. Det har verkligen hänt mycket på hemmaplan och inom mig bara på dessa 1,5 år.

Min möjlighet att få vila hemma är mycket större nu. Dels pga förändringar i inställning och nya rutiner och framför allt pga att barnen är större och mer självgående.

Så jag hoppas att jag snart kommer ifrån känslan av att vara attackerad av folk som vill ha min energi och fastbunden i min situation. (Jobbar mycket med det i egna konstterapin och med psykologen.)

Annonser

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: