Bättre

Jag mår bättre så väl fysiskt som psykiskt. Hostar bara litegrann och kan ligga ner igen sen några dagar. Har lite känningar av bihåleinflammation, men det går över med ibuprofen.

Så skönt va, att kunna ligga ner! Vila, läsa, somna. Så jobbigt att bara kunna sitta upp eller hosta slem oavbrutet.

Idag avslutade jag kbt-terapin hos vårdcentralen! Det kändes som att jag var klar och att det inte fanns något mer att prata om. Vi har ett uppföljande möte i juni, men det är allt.

Vi avslutade med att fylla i ett papper kring vad jag har lärt mig, vilka tekniker jag lärt mig, vilka risker för bakslag som finns och hur jag ska göra då. Sen ska jag spara det och alla anteckningar för sämre tider.

Men jag känner en otrolig skillnad sen jag började gå där i december. Gick dit med en diffus känsla av att jag överreagerar på saker och att det var kopplat till trauma.

Nu vet jag att jag pga trauma lärt in vissa beteenden, känslor och tankar och att jag haft dessa hela mitt vuxna liv. Vi har betat av bit för bit och jag har lärt mig hur jag ska göra.

Jag har varit ”wired for fear”, men nu känner jag mig kapabel. (Läs mer bland inläggen för c-ptsd på Pebbel Art. Det känns osannolikt bra.

Nu tror jag att möjligheten till mer energi i vardagen ökar stort. Jag har blivit av med det mesta som dränerat mig i vardagen i så många år.

Jag är ju inte färdiglärd än, men nu har jag mina knep att ta till.

Nu önskar jag bara att jag ska hitta till en avslappnad kropp hela tiden. Medicinen hjälper mycket, men jag måste fortfarande slappna av med viljekraft. Så jag hoppas komma in i en rytm där jag slappnar av många gånger i timmen så att kroppen vänjer sig.

Jag var extra utmattad typ tre månader på raken, men sen kom en piggare period precis innan jag blev sjuk nu för tio dagar sen. Nu när jag mår bättre igen ska jag fortsätta att jobba med kroppen och psyket. Jobba förebyggande istället för att släcka bränder som jag gjort i så många år. (5,5 år).

Terapi är bra grejer det! (Har varit hos 14-15 olika i mitt liv och har fått massvis med hjälp.)

Annonser

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: