Bra psykiskt

Jag mår så himla bra mentalt just nu! Jag älskar våren och april är ju en helt fantastisk månad med fågelsång, blommor och ljus! Vi har även värme här i Göteborg. Runt 15 grader just nu och 21-25 nästa vecka.

Det känns helt surrealistiskt. Är vi värda detta? (Ja, det är vi för att vi överlever mörka vintern!).

Sen känner jag nästan ingen stress, ingen oro, ingen ångest och allt det andra som jag dragits med i åratal. Att gå till psykologen och bearbeta det som jag haft kvar efter traumat har varit grymt bra! Det är som en helt annan sinnesvärld just nu!

Ni vet ju att jag brukade må extra dåligt kring lov och just nu är det påsklov och det går galant.

En kombo av att barnen klarar sig bättre själva och en respekt för att jag behöver tid att läka i ostördhet gör att lov och eftermiddagar plötsligt funkar. Och det känns inte lika kaosigt för mig längre med massa olika barnvakter och brutna rutiner på lovet. Skönt.

Jag skulle må ännu bättre om jag hade lite mer energi. Jag är fortfarande sängliggande några timmar per dag samt 12-13h per natt. Behöver få ordning på dygnsrytmen och min spända kropp.

Men nu när jag inte lever i värsta kaoset längre så är det ju lättare att få ordning på såna saker. Jag hoppas verkligen att jag är på väg upp nu och inte behöver vada runt i den här sörjan längre (5,5 år räcker!).

Längtar efter energi och att få börja på rehaben.

Det som känns tråkigt är att det var så länge sen jag träffade mina vänner och släktingar. Vissa har jag inte träffat sen i julas eller ännu längre.

När jag räknar ihop dessa 3,5 månader så får jag det till detta:

Spelkväll: 3 st med svägerska+sambo (minst energikrävande sättet att umgås för mig)

Syster med bebis: 2 ggr (prio på detta pga att de växer så fort).

Kompis M: 1h + 3h utflykt

Svärfar+fru: 1h fika

Svärmor: 30 min fika

Mamma+sambo: en vecka på Kanarieöarna

Pappa+sambo: ca 40 minuter snabbträff

På treeeeee och en halv månad! 😦

Har inte ens kunnat träffa mitt yngsta syskon sen i julas. Och inte kompis L, M och S heller. 😢 Eller svärmormor eller svåger M med familj mer än jättejättekort.

Nä, det är megamegatrist att vara utmattad och spara energi.

Vad har jag gjort för spännande utflykter då bortsett Kanarieöarna?

Jag har varit hemma hos syrran och svägerskan, sovit i lägenheten i stan nån gång och så gjorde vi faktiskt kvartalets utflykt för några veckor sen. Hängde i Nääs slottspark med kompisfamiljen. Så härligt att få se nåt annat än närområdet.

Gunga i en park. Gå på café och träffa vuxna som inte är grannar eller lärare!

Nä, men bortsett att det är tråkigt så är det viktigt att jag vilar. Bygga upp energireserven igen.

Om jag vilar mycket nu (har vilat extra sen september) så blir jag förhoppningsvis friskare snabbare. Det är piss att behöva dra ner på tempot ytterligare efter fem utmattade år, men jag har inget val.

Men bortsett detta så mår jag jättebra psykiskt!

2 Responses to Bra psykiskt

  1. Sofie skriver:

    Glad för din skull!

    Gillad av 1 person

%d bloggare gillar detta: