Skolavslutning

Igår var det skolavslutning och det märks verkligen att det är såna tider när man får se en massa välklädda barn på Instagram.

Nu i mellanstadiet körde barnen själva, så det var skönt. Mollys klass hade fikat lite bara.

Fredrik följde med Stellas klass och hör och häpna: varken sång, teater eller gåtor. Istället hade de ett quiz: är du smartare än en förstaklassare?

De ställde olika kluriga frågor och så fick föräldrarna gruppvis skriva ner sina svar. Stella och kompisen Jakob frågade vad tio gånger tio är. (Stella älskar matte.)

För en gångs skull bestämde vi oss för att fira skolavslutningen. Vi vet hur mycket barnen har kämpat med studierna och motivationen i år.

Så när Fredrik kom hem gick vi först och spelade fotboll på fotbollsplanen. Vi har spelat badminton hela veckan, men nu har de två gamla raketarna gått sönder… Får köpa nya.

Nedan: ”men var är bollen??? Aha, den fastnade”

Sen promenerade vi ner till sushirestaurangen och åt sushi där för första gången.

Stella äter bara risbollar och Molly äter vegetariska rullar och omelettbitarna.

Sen tyckte F att vi skulle till mataffären och köpa något gott så jag följde motvilligt med (trött). Vi åt chokladdoppad ananas och banan och tittade på Bara Björnar (Bare Bears). Bästa serien som passar hela familjen (och Isbjörn är mest troligen autistisk.)

Så det var trevligt att fira att barnen ”levlat upp” som vi kallade det.

Stella ska början tvåan och det blir inga förändringar där, men Molly ska börja sexan och börja med spanska, hemkunskap, betyg och massa nationella prov hela våren. Sen ska hon även byta klasslärare.

Grattis barnen till väl kämpat detta läsår!

Annonser

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: