Segelutflykt

Härom dagen åkte vi på en segeltur med pappas och As kompis. Han hade en elva meter lång segelbåt med motor också (och det var tur eftersom vinden var svag denna dag. Kunde bara segla en stund.)

Med på utflykten följde också två hundar som barnen hängde med hela tiden. De var så gosiga.

Jag lade mig i en av kojerna och vilade/sov en stund. Skönt att jag kunde göra så så att jag kunde följa med. Hade inte sovit tillräckligt på natten heller.

Vi tog oss ut till ön Likskär som ligger precis i utkanten av Luleälvens utlopp mot gränsen till Bottenviken. Och jag smakade på vattnet så jag kan bekräfta att det var smått salt (bräckt).

Men det är ju ändå ett fejkhav i jämförelse med på västkusten. Inga snäckor, inga maneter, inga krabbor. Men det är å andra sidan skönare att gå i vattenbrynet utan alla vattendjur och all äcklig tång.

Likskär hade en väldigt lång fin strand som påminner om Grenen i Danmark och Kanarieöarnas stränder. Dock utan döda sälar (som vi såg i Grenen/Skagen).

Vi grillade korv, hamburgare och åt pulvermos. Jag äter aldrig korv och mos hemma, men på en sån här heldagsutflykt var det riktigt gott.

På båtturen tillbaka sov jag också en stund.

Behövde typ muddra barnen på vägen hem så att de inte skulle smussla med sig en hund hem…

Nu är det Bichon Friséer för hela slanten. Härom dagen var det marsvin och innan dess Chinchillor. Men jag har sagt att det inte blir marsvin innan de kan ta hand om allt själva (aldrig typ) (de kan öva på gerbilerna). Och hund blir det inte eftersom F är allergisk och jag inte gillar hundar. Dessa var ganska söta, men jag vill inte ha dem mig liksom.

Detta kan ha varit sommarens stora utflykt, vi får se hur resten artar sig.

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: