Mellanlandning hemma

Hemma igen från Norrbotten sen igår förmiddag. Som vanligt en massa att göra. Packa upp allt som inte ska med till Småland på måndag, röja i trädgården, gödsla (men slipper klippa gräset iaf pga torka), Fredrik handlade mat, jag körde tre tvättmaskiner igår (och då hade vi ändå tvättat en massa i Norrland) osv.

Jag har även jobbat med att göra om packlistorna. Nu när barnen är äldre så ska var och en få en egen lista eftersom de numera delvis packar själva. Sen har jag flyttat över en del till Fs lista eftersom min varit mycket längre än hans. Och sen behöver man ju stryka och fylla på då och då allt eftersom behoven växlar. (Vi kör samma lista till Kanarieöarna, Norrbotten och Småland men stryker det som är inaktuellt.)

Jag har känt mig lite stressad eftersom det bara blir två dygn hemma eftersom vännerna kommer hit redan på lördag. Men eftersom de ska till Liseberg på söndag så är det ju smartare än att köra hit samma dag. Och om jag inte följer med till Liseberg (snyft) så får jag en vilodag till. Vi får se hur det känns. Och på måndag kör vi vidare till deras sommarstuga efter röj och sista packningen hemma.

Ofta är det inte själva grejen som är stressig utan att inte veta hur det blir eller att tro att det blir stressigt pga tidigare erfarenheter. Men barnen är ju som sagt större och vi har bättre packningsrutiner nu så det går nog bättre än vad jag tror. Och mycket ligger ju kvar i väskorna.

Uteväxterna överlevde 11 dagar i torka med hjälp av bevattningssystemet och att svärmor var här några gånger. (Normalt sett vattnar jag varje-varannan dag!).

Det är tygtrasor mellan hinkarna och krukorna. Man får vattna på dem ibland så de fortsätter vara fuktiga.

En annan grej som varit stressande är att jag råkade beställa några grejer på internet och råkade klicka i ”hänga på dörren” om vi inte var hemma. Detta helt utan tanke på att vi reser bort.

Men vi hade tur. Fick sms från svågern förra veckan att han tagit hand om ena paketet när han tömde vår brevlåda och det andra kom idag, den enda vardagen vi är hemma hela dagen mellan resorna. Phu! (Vi bor ju i villa. Jag borde inte klickat i det alternativet.)

Ja, och så var det biblioteksböckerna som behövdes lämnas innan nästa vecka. De fick F lämna på väg till golfbanan idag på den enda hemmavarande vardagen denna vecka eftersom det är helgstängt på sommaren.

Pust. Det är så mycket pusslande. Det avskyr jag med resor. Deadlines och planering. Saknade t ex medicin på förra resan så F fick åka till Luleå och handla (när de skulle på en annan grej). Som utmattad är man så himla låst och att beställa på internet är ju inte smidigt heller när man reser. Apotea som lämnar till min dörr hemma kör till ett utelämningsställe flera mil bort hos pappa (men han bor verkligen på landet).

Nödlösningar. Åh, vad jag hatar dem.

Men det är mycket som är kul med resor också. Särskilt när man är i väg. Det är mest före och efter som är kasst.

Jag sov föresten på tågresan hem! Helt magiskt! På vägen upp sov jag 3-5 timmar utspritt, men denna resa sov jag runt sju timmar. Jag pallade upp kuddar och filtar så att jag låg som i ett litet fort. Då låg jag helt still och kände inte av krängningarna så mycket. Är van vid att ligga tätt intill Stella så det kändes tryggt.

Så skönt att få det att funka på nattågen. Känns inte rimligt att flyga två gånger per år när det finns alternativ (finns tyvärr inga rimliga alternativ till Kanarieöarna, men kanske får börja åka till andra ljusa platser vintertid, vi får se). Hoppas att SJ fortsätter med nattåg utan stopp norrut. Tidigare år jag kollat har det varit en massa byten och det funkar ju inte. Vägrar resa 15-16h+ norrut dagtid. (Om jag skulle åka på tågluff söderut hade jag nog bokat in några stopp på vägen.)

Proppar föresten i mig bär just nu. Finns lite jordgubbar kvar, massa mogna krusbär och röda vinbär. De svarta har jag redan ätit upp. De amerikanska blåbären börjar mogna, men det blev inte många vita smultron i år. Det verkar vara lite olika år för förra året blev det inga amerikanska blåbär.

Ja, och sen måste man ju hinna spela lite Overwatch innan nästa resa också. ^^ (favvodataspelet)

2 Responses to Mellanlandning hemma

  1. Linda skriver:

    Jag känner igen mig i de olika stressmomenten. För min del beror det mycket på kontrollbehov och att jag har planerat för mycket för att hjärnan ska känna att den har kontroll över alla detaljer.

    Gilla

%d bloggare gillar detta: