Vecka 48

Ska väl göra en slags veckouppdatering eftersom det inte blir särskilt många inlägg på någon av mina kanaler. Det händer inte så mycket just nu, i alla fall inte av vad jag kan berätta.

Jag är färdig med inredningsrokarden hemma så när som på en tavla i Stellas rum. Det blev mycket bra. Mer om det senare.

I övrigt är jag mentalt sliten. Inte extremt utmattad, men väldigt trött mentalt. Det är jobbigt att kämpa hela tiden.

Och vädret/mörkret gör det ju inte bättre. 3,5 månader kvar till mars.

Vi har åtminstone bokat en resa i januari, det är en livlina för mig med SAD (årstidsbunden depression). Ja, jag vet det är kasst att flyga. Men vi har iaf minskat vårt flygande med hälften (tågresor till Norrbotten) och vi är minimalister och köper minimalt med kläder och prylar. Och vi äter ej kött. Men jag vet. Flyg är fortfarande dåligt.

Guilty pleasures just nu är att läsa Bloggbevaknings blogg och alla kommentarer om Blondinbellas spruckna luftslott och en viss Wallins alla lögner (Haveristernas podd). Har följt Blondinbella och Bloggbevakning ett tag och hört folk prata om luftslottet i minst ett år och nu kommer det. Ja, och Bonde söker fru. Det ser jag med Molly. Men nån slags verklighetsflykt behöver jag.

Molly har dragit igång ett rollspelsgäng som ska spela Drakar och Demoner. De sitter och gör sina spelfigurer i köket just nu. Äter nudlar och steker plättar gör de också. Hela tiden.

Familjen har också en rollspelskampanj i gång. Jag spelar en mänsklig hantverkare som är helt värdelös på att slåss. I förrgår fick hon in en träff av typ tio. Tänker att hon mest står och viftar. Eller så har hon värdelös öga-hand-koordination (spatialt seende) precis som jag? (Man ska slå under 31 på en 100-sidig tärning i mitt fall för att träffa med kortsvärdet). Tur då att vi har Stellas vargfolkjägare Tusse som drämmer till med sin morgonstjärna och krossar skallar på monstren… Molly har en uråldrig alvjägare som är 150 cm kort och rätt fattig.

Ligger i sängen mellan ca 00-13 på dagarna och sen en stund till på eftermiddagarna. Men tack vare att jag sover ut nästan varje dag (9-10h sömn) så är jag inte lika utmattad som tidigare.

Längtar ihjäl mig efter att få träna, arbetsträna, göra roliga utflykter och träffa kompisarna.

Just nu lägger jag i princip alla ”slottar” på barnens olika vårdbesök. Och alla helger är bokade fram till jul så kommer inte kunna träffa några fler kompisar detta år. 😦 Har flera kompisar jag inte träffat på över ett år eller två och det känns så trist. Men i år har jag prioriterat min systerdotter som fyller 1 år i januari. De växer upp så fort.

Någon sa att livet inte är ett pussel som man ska lägga en gång utan ett evigt tetris där man får försöka passa in allt så gott det går. Mitt tetris är extremt smalt. Det blir fullt direkt.

Jag hoppas på fler slottar snart. Vore skönt att orka mer än ett ärende/vårdbesök per arbetsvecka och en rolig halvdag/kväll per helg-varannan helg.

1 Responses to Vecka 48

  1. Sofie skriver:

    Känner igen mig i schemat!

    Gilla